Preşedintele sud-african își va dona jumătate din salariu în scopuri caritabile

Publicat:

Preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa a anunţat că-şi va dona jumătate din salariu în scopuri caritabile, în virtutea eforturilor sale de a “conduce prin puterea exemplului”, relatează joi agenţia Reuters, potrivit agerpres.

“Preşedintele continuă să conducă prin puterea exemplului, luna trecută l-am văzut zburând cu avionul la clasa economic, iar ieri a anunţat că jumătate din ce primeşte ca salariu va merge la Fundaţia Nelson Mandela, în noul fond pentru persoane defavorizate”, a transmis pe Twitter unul din responsabilii partidului lui Ramaphosa, ANC (Congresul naţional african), Mbalula Fikile.


Citește și : Trump anunță că summitul cu Kim Jong Un nu va mai avea loc

Fost sindicalist devenit om de afaceri, Cyril Ramaphosa a promis “o nouă zi” pentru Africa de Sud după ce a fost ales, în februarie, de parlament, ca preşedinte al ţării în locul lui Jacob Zuma, care şi-a înaintat demisia şi se confruntă cu multiple acuzaţii de corupţie.

Se crede că salariul anual al lui Ramaphosa este de 3,6 milioane de ranzi (289.000 dolari americani).

Reputaţia sa a avut de suferit în 2012, când a plătit mai multe milioane de ranzi la o licitaţie pentru un bivol, pentru a recunoaşte mai târziu că a fost vorba de o “greşeală în marea de sărăcie” din ţară.

Utilizatorii reţelei Twitter au avut reacţii mixte la gestul preşedintelui, unii lăudându-l, iar alţii apreciind că ar trebui să-şi doneze salariul întreg, întrucât este suficient de bogat pentru a nu mai avea nevoie de el.

Citește și : Preşedintele sud-coreean a convocat o reuniune de urgenţă după anularea summitului SUA-Coreea de Nord

Nu este primul lider de pe plan mondial care ia o astfel de decizie. Fostul preşedinte al Uruguayului, Jose Mujica, şi-a donat circa 90% din salariu, iar preşedintele american şi multimilionarul Donald Trump s-a angajat la rândul său să doneze remuneraţia de preşedinte în scopuri caritabile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.