X

Preşedintele sud-african i-a adus un omagiu reginei Elisabeta a II-a

Preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa i-a adus un omagiu reginei Elisabeta a II-a, care a murit joi la vârsta de 96 de ani, salutând o “figură extraordinară” care a avut “o viaţă remarcabilă”, relatează AFP, potrivit  agerpres.

“Majestatea Sa a fost o persoană publică extraordinară şi de renume mondial, care a dus o viaţă remarcabilă. Viaţa şi moştenirea ei vor trăi în amintirile multor oameni din întreaga lume”, a spus şeful statului într-un comunicat.

Citeşte şi: Reacţii şi mesaje de condoleanţe din lumea întreagă după moartea REGINEI – Black News

Subliniind “angajamentul şi devotamentul” reginei în timpul domniei ei de 70 de ani, preşedintele Ramaphosa a transmis condoleanţe regelui Charles al III-lea, fiul reginei Elisabeta a II-a, care îi urmează la tron.

Şeful statului sud-african s-a întâlnit cu regina în timpul ultimei reuniuni a Commonwealth, în 2018, la Londra.

Citeşte şi: TOATE competiţiile sportive SE OPRESC vineri în Marea Britanie – Black News

“A durat ceva timp revizuind scrisorile pe care fostul preşedinte sud-african Mandela le-a trimis reginei, amintind de marele om de stat pe care Majestatea Sa l-a respectat foarte mult”, se arată în comunicat.

La 21 de ani, prinţesa Elisabeta, moştenitoarea tronului, rostea un discurs la radio din Cape Town, într-o călătorie în Africa de Sud cu familia ei, angajându-se să-şi dedice “toată viaţa” pentru a-şi sluji supuşii, în Regatul Unit ca şi în ţările din Commonwealth.

Tags: Africa de SudCape TownCharles al III-leaCommonwealthCyril Ramaphosaprinţesa ElisabetaRegina Elisabeta a II-a
Categorii: Diaspora