Preşedintele sud-coreean îl aşteaptă pe Kim Jong-Un la Seul

Publicat:

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un va vizita Seulul ‘în curând’, după ce şi-a exprimat dorinţa în acest sens la finalul celui mai recent summit intercoreean, desfăşurat la Phenian în septembrie, a anunţat joi preşedintele sud-coreean Moon Jae-In, transmite dpa, potrivit agerpres.

Într-un discurs în faţa Adunării Naţionale (parlamentul sud-coreean), Moon a spus că al doilea summit SUA-Coreea de Nord va avea loc ‘în viitorul apropiat’.


Citeşte şi: Italia nu va face cu UE un schimb de concesii privind bugetul

El nu a menţionat, totuşi, când ar putea fi organizată această întâlnire.

La încheierea summitului de la Phenian, Moon Jae-In a declarat că liderul nord-coreean i-a spus că doreşte să efectueze o vizită la Seul. Ulterior, Moon a afirmat că această vizită, care ar fi prima a unui lider nord-coreean în capitala Coreii de Sud, ar putea avea loc până la finalul acestui an.

Preşedintele sud-coreean speră ca eforturile sale diplomatice, graţie cărora a avut trei întâlniri cu Kim Jong-Un numai în acest an, vor convinge Phenianul să renunţe la programul său de înarmare nucleară.

Citeşte şi: SUA critică Cuba pentru nerespectarea drepturilor omului

Kim Jong-Un intenţionează să viziteze Rusia, iar preşedintele chinez Xi Jinping se va deplasa la Phenian. ”Posibilitatea unui summit Japonia-Coreea de Nord rămâne şi ea deschisă”, a mai declarat Moon Jae-In în legislativul de la Seul.

După cele trei întâlniri cu Moon Jae-In şi summitul său istoric cu preşedintele american Donald Trump, Kim Jong-Un a afirmat că doreşte denuclearizarea ţării sale, dar în ultimele luni s-au înregistrat foarte puţine progrese în această direcţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mike Pompeo a căzut în capcana ruşilor Vovan şi Lexus, ‘regii păcălelilor’ telefonice

Mike Pompeo a căzut în capcana ruşilor Vovan şi Lexus, 'regii păcălelilor' telefonice Mike Pompeo, fost director al CIA şi fost secretar de stat în...

Dolly Parton donează 1 milion de dolari pentru reconstrucţie în urma uraganului Helene

Dolly Parton donează 1 milion de dolari pentru reconstrucţie în urma uraganului Helene Cunoscuta cântăreaţă Dolly Parton a anunţat că va face o donaţie personală...

Hugh Grant spune că noul film ‘Bridget Jones’ este foarte trist

Hugh Grant spune că noul film 'Bridget Jones' este foarte trist Hugh Grant a avertizat că cel de-al patrulea episod al francizei „Bridget Jones”, care...

O companie oferă ‘inspectori’ de loialitate. Aceștia îi verifică pe cei care își înșală partenerul

O companie oferă 'inspectori' de loialitate. Aceștia îi verifică pe cei care își înșală partenerul O companie americană oferă „inspectori” de loialitate care îi verifică...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.