X

Preşedintele sud-coreean îl aşteaptă pe Kim Jong-Un la Seul

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un va vizita Seulul ‘în curând’, după ce şi-a exprimat dorinţa în acest sens la finalul celui mai recent summit intercoreean, desfăşurat la Phenian în septembrie, a anunţat joi preşedintele sud-coreean Moon Jae-In, transmite dpa, potrivit agerpres.

Într-un discurs în faţa Adunării Naţionale (parlamentul sud-coreean), Moon a spus că al doilea summit SUA-Coreea de Nord va avea loc ‘în viitorul apropiat’.

Citeşte şi: Italia nu va face cu UE un schimb de concesii privind bugetul

El nu a menţionat, totuşi, când ar putea fi organizată această întâlnire.

La încheierea summitului de la Phenian, Moon Jae-In a declarat că liderul nord-coreean i-a spus că doreşte să efectueze o vizită la Seul. Ulterior, Moon a afirmat că această vizită, care ar fi prima a unui lider nord-coreean în capitala Coreii de Sud, ar putea avea loc până la finalul acestui an.

Preşedintele sud-coreean speră ca eforturile sale diplomatice, graţie cărora a avut trei întâlniri cu Kim Jong-Un numai în acest an, vor convinge Phenianul să renunţe la programul său de înarmare nucleară.

Citeşte şi: SUA critică Cuba pentru nerespectarea drepturilor omului

Kim Jong-Un intenţionează să viziteze Rusia, iar preşedintele chinez Xi Jinping se va deplasa la Phenian. ”Posibilitatea unui summit Japonia-Coreea de Nord rămâne şi ea deschisă”, a mai declarat Moon Jae-In în legislativul de la Seul.

După cele trei întâlniri cu Moon Jae-In şi summitul său istoric cu preşedintele american Donald Trump, Kim Jong-Un a afirmat că doreşte denuclearizarea ţării sale, dar în ultimele luni s-au înregistrat foarte puţine progrese în această direcţie.

Tags: Coreea de NordCoreea de SudKim Jong UnMoon Jae-in
Categorii: Știrile zilei