Preşedintele sud-coreean mijloceşte un nou summit între Donald Trump şi Kim Jong Un

Publicat:

Liderul nord-coreean Kim Jong Un speră că un nou summit cu preşedintele american Donald Trump va avea loc în viitorul apropiat şi că secretarul de stat american Mike Pompeo va veni în curând în vizită la Phenian, a declarat joi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, la întoarcerea dintr-o vizită de trei zile în Coreea de Nord, relatează AFP şi dpa, potrivit agerpres.

Liderul de la Casa Albă a anulat o vizită planificată a secretarului de stat în Coreea de Nord luna trecută, motivând că nu există suficiente progrese în dosarul nuclear.


Citeşte şi: Liderii UE au făcut progrese minore în discuţiile privind migraţia

“Preşedintele Kim Jong Un şi-a exprimat speranţa organizării unui al doilea summit cu preşedintele Trump în viitorul apropiat”, le-a spus Moon jurnaliştilor la Seul.

Donald Trump şi Kim Jong Un s-au întâlnit pe 12 iunie la Singapore în cadrul unui summit istoric, ocazie cu care liderul nord-coreean s-a angajat în favoarea “denuclearizării peninsulei”, un termen cu multiple interpretări. Cele două părţi nu s-au înţeles însă de atunci cu privire la semnificaţia exactă a acestui angajament.

Washingtonul cere o “denuclearizare definitivă şi în întregime verificabilă”, în timp ce Phenianul vrea o declaraţie oficială din partea SUA pentru a marca sfârşitul Războiului Coreei, încheiat în 1953 printr-un simplu armistiţiu.

Vezi şi: Probleme mari pentru un avion de pasageri indian. 30 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale – VIDEO

Coreea de Nord a denunţat metodele de “gangster” ale americanilor, acuzaţi că vor să-i obţină dezarmarea unilaterală fără a face concesii la fiecare etapă şi fără să ridice presiunea sau sancţiunile, notează AFP.

La rândul său, preşedintele sud-coreean încearcă să apropie opiniile americane de cele nord-coreene, astfel încât să reducă riscurile unui conflict devastator în peninsulă. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Hugh Grant spune că noul film ‘Bridget Jones’ este foarte trist

Hugh Grant spune că noul film 'Bridget Jones' este foarte trist Hugh Grant a avertizat că cel de-al patrulea episod al francizei „Bridget Jones”, care...

O companie oferă ‘inspectori’ de loialitate. Aceștia îi verifică pe cei care își înșală partenerul

O companie oferă 'inspectori' de loialitate. Aceștia îi verifică pe cei care își înșală partenerul O companie americană oferă „inspectori” de loialitate care îi verifică...

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni Mai multe teorii ale conspirației legate de uraganul Helene au...

Cele mai cool 38 de cartiere din lume

Cele mai cool 38 de cartiere din lume Time Out a anunțat care sunt zonele la modă care trebuie vizitate, un cartier din Marsilia fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.