Preşedintele sud-coreean s-a întâlnit la Seul cu soţia lui Zelenski

Publicat:

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol s-a întâlnit marţi, la biroul prezidenţial, cu prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, prilej cu care a afirmat că ţara sa va oferi asistenţă Kievului în strânsă coordonare cu comunitatea internaţională, a informat purtătorul său de cuvânt, citat de agenţia Yonhap, potrivit agerpres.

Zelenska se află la Seul în calitate de trimis special al soţului său, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.


Vezi şi: Cel puţin 6 oameni au murit într-un hotel cuprins de flăcări – VIDEO – Black News

“Preşedintele a exprimat sprijinul şi solidaritatea guvernului şi poporului sud-coreean pentru Ucraina şi a transmis condoleanţe familiilor victimelor şi poporului ucrainean”, a declarat purtătorul de cuvânt prezidenţial Lee Do-woon în cadrul unui briefing de presă.

“Preşedintele a apreciat de asemenea eforturile primei doamne Zelenska de a împărtăşi comunităţii internaţionale ororile războiului din Ucraina şi eforturile sale de a obţine ajutor”, a adăugat el.

Zelenska a mulţumit Coreei de Sud pentru sprijinul şi solidaritatea, precum şi pentru asistenţa umanitară pe care a trimis-o până în prezent Ucrainei şi a cerut ca aceasta să sporească ajutorul în domeniile în care are posibilitatea.

“Prima doamnă Zelenska a spus că speră să primească ajutor în echipamente militare neletale, cum ar fi de detectare şi îndepărtare a minelor şi ambulanţe”, a spus Lee.

Prima doamnă a cerut de asemenea participarea companiilor sud-coreene la efortul de reconstrucţie postbelică a Ucrainei, inclusiv în Herson, unde locuiesc mulţi etnici coreeni, arată Yonhap.

“Preşedintele Yoon a răspuns că vom sprijini în mod activ poporul ucrainean în strânsă coordonare cu statele membre NATO şi comunitatea internaţională”, a spus Lee.

Olena Zelenska s-a întâlnit separat cu prima doamnă sud-coreeană Kim Keon Hee.

Kim a lăudat-o pe Zelenska pentru curajul şi dăruirea cu care a ajutat la educaţia copiilor, îngrijirea orfanilor de război şi recuperarea veteranilor de război, spunând că Coreea de Sud empatizează profund cu Ucraina ca naţiune care s-a ridicat din cenuşa războiului, potrivit lui Lee.

Kim a promis totodată furnizarea de asistenţă umanitară continuă pentru a ajuta poporul ucrainean să depăşească greutăţile şi să aibă speranţă.

Zelenska a vorbit despre eforturile sale de a păstra bunurile culturale ale Ucrainei şi de a proteja animalele şi mediul înconjurător, solicitând în acelaşi timp participarea activă a Coreei de Sud la reconstrucţia ţării sale.

Ea nu a cerut arme letale şi şi-a exprimat înţelegerea faţă de dificultatea Coreei de Sud de a oferi un astfel de ajutor, a declarat un oficial prezidenţial reporterilor.

Citeşte şi: Ucraina, o ţară PUTRED de coruptă! Preşedintele Curţii Supreme de Justiţie a fost prins când lua o ŞPAGĂ uriaşă – Black News

De asemenea, oficialul a declarat că, în cadrul întâlnirilor, Zelenska nu i-a invitat pe Yoon şi Kim în Ucraina, deşi guvernul intenţionează să răspundă în mod corespunzător dacă aceasta va face ulterior o astfel de cerere în mod informal.

Zelenska îşi exprimase intenţia de a-i invita pe Yoon şi Kim în Ucraina într-un interviu scris recent pentru agenţia de ştiri Yonhap.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Rușii ne lasă fără curent, fără apă, fără gaze’. 35.000 de ucraineni au fugit în ultimele săptămâni dintr-un oraș-cheie

'Rușii ne lasă fără curent, fără apă, fără gaze'. 35.000 de ucraineni au fugit în ultimele săptămâni dintr-un oraș-cheie Rusia a scos din funcțiune aproximativ...

Un responsabil al centralei nucleare din Zaporojie a fost ucis într-un atentat

Un responsabil al centralei nucleare din Zaporojie a fost ucis într-un atentat Un responsabil al centralei nucleare din Zaporojie, ocupată de forţele ruse în sudul...

Ucraina a atacat un depozit de petrol în regiunea rusă Voronej

Ucraina a atacat un depozit de petrol în regiunea rusă Voronej Statul Major al Forţelor armate ucrainene a confirmat atacul din noaptea de joi spre...

Generalul Sîrskîi, șeful armatei ucrainene, a dat ordinul acum în cel mai fierbinte punct de pe front

Generalul Sîrskîi, șeful armatei ucrainene, a dat ordinul acum în cel mai fierbinte punct de pe front Comandantul forțelor armate ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.