X

Preşedintele Trump nu a stabilit un program de atac împotriva Siriei

Preşedintele Donald Trump nu a stabilit un program de atac al Statelor Unite împotriva Siriei, după ce regimul de la Damasc a folosit arme chimice împotriva rebelilor, a anunţat miercuri Casa Albă.

Purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei americane, Sarah Sanders, citată de Reuters, a declarat că Trump dispune de mai multe opţiuni în afară de cea militară şi că evaluează reacţia SUA. El consideră Rusia şi Siria răspunzătoare de atacul chimic de sâmbăta trecută, din enclava rebelă Ghouta de est de lângă Damasc, a precizat Sanders.

Miercuri, Trump scrisese în reţeaua Twitter un mesaj adresat Moscovei: “Rusia promite să doboare orice rachete trase asupra Siriei. Fii gata, Rusia, căci vor veni, frumoase, noi şi “inteligente”! Nu ar trebui să fii partenera unui animal care ucide cu gaze, care îşi ucide propriul popor şi se bucură de asta”. Cuvintele “Gas Killing Animal” (animal care ucide cu gaze) se refereau evident la preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, pe care Trump îl numise deja, tot pe Twitter, “Animal Assad”.

Damascul şi Moscova au dezminţit că asupra oraşului Douma din Ghouta a avut loc un atac chimic, iar Rusia şi Iranul au avertizat Statele Unite să nu folosească acest pretext pentru a ataca Siria.

Tags: Donald TrumpGas Killing AnimalgazGhoutasiria
Categorii: Știrile zilei