Preşedintele turc generează o polemică prin urarea pe care o face unei fetiţe ‘să moară ca un martir’ – VIDEO

Publicat:

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a produs stupoare când, în timpul unui discurs rostit în sudul Turciei, a adus pe scenă o fetiţă îmbrăcată în uniformă militară, pe care a îndemnat-o “să moară ca un martir”, în timp ce aceasta plângea, a relatat miercuri publicaţia belgiană Le Soir.

În cursul congresului formaţiunii sale, Partidul Dreptăţii şi Dezvoltării (AKP), desfăşurat în oraşul Kahramanmaras, în 24 februarie, preşedintele turc a decis să urce pe scenă o fetiţă îmbrăcată în uniforma forţelor speciale. Timorată, ea i s-a alăturat lui Erdogan, care a declarat: “Dacă va muri ca un martir, va fi acoperită cu un drapel, cu voia lui Allah!”, relatează Le Figaro.


“Ea este pregătită pentru orice” , a adăugat preşedintele turc, în timp ce fetiţa părea vizibil speriată, completează Le Soir.

El a îmbrăţişat-o, fiind aclamat de mulţimea din sală, care scanda: “Şefule, du-ne la Afrin!”, în timp ce preşedintele turc ţinea un discurs de susţinere a trupelor turceşti angajate în Siria.

Scena, care a fost difuzată în direct de televiziunea naţională, a generat rapid polemică. “Să faci să vină un copil pe scenă în faţa a mii de persoane şi să-i binecuvântezi moartea este o mare eroare. Niciun copil nu ar trebui vreodată să fie în umbra armelor şi ca faţă a războiului”, a declarat Veli Aqbaba, vicepreşedintele Partidului Republican al Poporului (CHP) principalul partid al opoziţiei pentru Daily Telegraph. Lui i s-a alăturat rapid şi Partidul Democrat al Popoarelor (HPD) . Pe contul său de Twitter, partidul a denunţat cuvintele lui Erdogan.

În timp ce ONU a declarat un armistiţiu umanitar de 30 de zile în Siria, din 25 februarie, încă de a doua zi guvernul turc a anunţat că noi unităţi ale forţelor speciale, ale poliţiei fuseseră desfăşurate în nord-vestul Siriei. O manevră care lasă să se presupună confruntări urbane împotriva miliţiei kurde din Unităţile de apărare a poporului (YPG). Turcia şi-a exprimat duminică intenţia de a combate organizaţii teroriste în Siria.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.