Preşedintele Turkmenistanului a compus un cântec de Anul Nou pe care îl interpretează alături de nepotul său favorit

Publicat:

Preşedintele Turkmenistanului, acuzat de apărători ai drepturilor omului că se află la conducerea unuia dintre cele mai represive regimuri politice din lume, a compus şi interpretat la televiziune un cântec de Anul Nou, invitându-şi concetăţenii să “cânte melodia dragostei”, informează sâmbătă AFP, scrie agerpres.

Clipul, a cărui viziune estetică aminteşte de Eurovision, îl arată pe Gurbangulî Berdâmuhamedov aşezat în faţa unui pian alb, acompaniat de nepotul său de 14 ani la sintetizator. Clipul video a fost difuzat la televiziunea de stat şi postat online.


Citește și : Somalia: Cel puțin cinci persoane ucise într-un atac cu maşină-capcană la Mogadiscio

“Cu această superbă melodie şi versuri sincere, cântecul pătrunde adânc în sufletul auditoriului şi lasă o impresie puternică”, a comentat sâmbătă un prezentator al postului Turkmen Owazy.

Cântecul, intitulat “Visul”, a fost înregistrat în engleză, turkmenă şi germană. El face referire la “cercul vieţii” şi invită oamenii să-şi “lase inimile să cânte melodia iubirii”. Preşedintele turkmen, îmbrăcat în costum maro, surâde în faţa camerelor de filmat, în timp ce pe un ecran în spatele lui sunt difuzate imagini cu fulgi de nea.

Familia Berdâmuhamedov apare rar la televiziunea de stat, însă nepotul preferat, Kerimgulî, fiul fiicei preşedintelui, face o excepţie notabilă. Mass-media din Turkmenistan l-au arătat deja în trecut cântând cântece împreună cu bunicul său şi câştigând prestigioase competiţii ecvestre.

Citește și : Observatorii ONU, în drum spre Yemen

Turkmenistanul, ţară cu 5 milioane de locuitori bogată în hidrocarburi, este condusă de Berdîmuhamedov după moartea predecesorului său Saparmurat Niazov, în 2006. Gurbangulî Berdîmuhamedov şi-a dezvoltat propriul cult al personalităţii şi beneficiază, la fel ca Niazov, de o statuie în aur cu efigia lui în capitala turkmenă Aşhabat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Aerosmith se retrage din turnee din cauză că vocea lui Steve Tyler a fost afectată permanent

Aerosmith se retrage din turnee din cauză că vocea lui Steve Tyler a fost afectată permanent Aerosmith spune că vocea lui Steven Tyler a fost...

Zelenski: Rusia a folosit săptămâna trecută peste 600 de bombe aeriene ghidate pentru a ataca Ucraina

Zelenski: Rusia a folosit săptămâna trecută peste 600 de bombe aeriene ghidate pentru a ataca Ucraina Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că Rusia...

Pianistul Pavel Kuşnir, un activist antirăzboi, a murit în arest preventiv în Orientul Îndepărtat Rus

Pianistul Pavel Kuşnir, un activist antirăzboi, a murit în arest preventiv în Orientul Îndepărtat Rus Pianistul rus Pavel Kuşnir, arestat la sfârşitul lunii mai după...

Iranul plănuieşte represalii ale Hezbollah în ‘adâncurile’ Israelului şi ‘să nu se limiteze la ţinte militare’

Iranul plănuieşte represalii ale Hezbollah în 'adâncurile' Israelului şi 'să nu se limiteze la ţinte militare' Iranul a declarat sâmbătă că aliatul său Hezbollah ar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.