X

Președintele ucrainean Zelenski a ajuns în Germania

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ajuns duminică în Germania, unde încearcă să consolideze sprijinul din partea principalilor aliați împotriva invaziei Rusiei, informează mediafax.

„Deja la Berlin”, a scris Zelenski pe Twitter duminică dimineața, potrivit Reuters.

Citește și : SUA aprobă vânzarea Germaniei a 60 de elicoptere de tip CH-47F Chinook

Liderul ucrainean a vizitat ultima dată Germania pentru Consiliul de Securitate de la Munchen în februarie anul trecut, chiar înainte de izbucnirea războiului.

Germania, care este cea mai mare economie a Europei, s-a confruntat cu critici la începutul războiului pentru ceea ce unii au numit un răspuns ezitant, dar a devenit unul dintre cei mai mari furnizori de asistență financiară și militară pentru Ucraina, înaintea altor puteri europene precum Franța.

Germania a anunțat sâmbătă un ajutor militar de 2,7 miliarde de euro pentru Ucraina, cel mai mare pachet de acest tip de până acum de la invazia rusă, și a promis sprijin suplimentar pentru Kiev atât timp cât va fi necesar.

Zelenski a vizitat sâmbătă Italia, unde s-a întâlnit cu președintele Sergio Mattarella. Acesta a reiterat sprijinul deplin al Italiei pentru Ucraina în ceea ce privește ajutorul militar, financiar, umanitar și de reconstrucție pe termen scurt și lung, potrivit unei surse din biroul președintelui. De asemenea, președintele Ucrainei s-a întâlnit cu premierul italian Giorgia Meloni și cu Papa Francisc.

Citește și : Un judecător federal a invalidat o lege care interzice vânzarea pistoalelor către minorii americani

Tags: frantagermaniaucrainaVolodimir Zelenski
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina