X

Președintele ungar vorbește despre criza migranților: Este o problemă de securitate și criminalitate’

Criza migranţilor ce se desfăşoară în prezent nu este doar o problemă umanitară, ci are şi aspecte care ţin de politica de securitate şi de criminalitate, a afirmat preşedintele Ungariei, Janos Ader, într-un interviu publicat joi de săptămânalul Figyelo, citat de MTI, conform agerpres. 

Preşedintele ungar a explicat legătura dintre migraţie şi securitate prin faptul că traficanţii de persoane, arme şi droguri au profitat de fluxul de refugiaţi şi migranţi economici şi s-au infiltrat în Europa, crescând ameninţarea teroristă.

El a calificat totodată drept inacceptabile cotele obligatorii de migranţi prevăzute de Bruxelles, subliniind că decizia cu privire la acceptarea de migranţi din altă ţară reprezintă o “competenţă naţională” şi prin urmare este o chestiune ce ţine de suveranitate.

Citește și: Șeful diplomației maghiare aduce OSANALE Moscovei: ‘Sancțiunile impuse Rusiei nu și-au atins scopul’

Sistemul de cote a fost respins şi de celelalte trei state din Grupul de la Visegrad, şi anume Republica Cehă, Polonia şi Slovacia, a adăugat Janos Ader.

Bruxellesul “ne-a cerut să dăm dovadă de solidaritate. Dar solidaritate faţă de ce? Faţă de cei care se confruntă cu probleme sau faţă de decizia politică proastă luată mai devreme?”, a spus preşedintele ungar, referindu-se la eşecul Europei de a închide graniţele externe ale Spaţiului Schengen.

Ca posibilă soluţie la criza migranţilor, Janos Ader a scos în evidenţă importanţa de a acorda sprijin ţărilor de origine pentru a preveni un exod al locuitorilor acestora care sunt nevoiţi să-şi abandoneze casele, menţionează MTI.

Tags: Janos Adermigrantispatiul SchengenUngaria
Categorii: Diaspora