X

Preşedintele Ungariei vorbeşte despre efectele schimbărilor climatice din Bazinul Carpatic: ‘Apar mai devreme şi sunt mai severe’

Efectele schimbărilor climatice apar mai devreme şi au forme mai severe în Bazinul Carpatic decât în alte regiuni din Europa, a declarat luni preşedintele Ungariei, Janos Ader, la prima Conferinţă Ştiinţifică Naţională Interdisciplinară privind Schimbările Climatice, potrivit MTI şi agerpres.

Obiectivul conferinţei, organizată online din cauza pandemiei provocate de coronavirus, este de a face schimb de idei despre efectele schimbărilor climatice în Bazinul Carpatic şi în Ungaria, de a evalua cunoştinţele acumulate în ultimii ani şi de a se începe să se lucreze la un raport naţional privind schimbările climatice.

Citeşte şi: 60 de ani de când Rusia şi Iuri Gagarin au cucerit spaţiul – Black News

Raportul va încerca să ofere răspunsuri la diverse probleme, începând cu ameninţările climatice şi tendinţele emisiilor de gaze cu efect de seră, oportunităţile de adaptare la schimbările climatice şi de atenuare a efectelor acestora, şi până la implicaţiile economice, juridice şi bugetare ale schimbărilor climatice, a explicat preşedintele Ader.

Citeşte şi: Germania sare de 3 milioane de infectări cu COVID – Black News

Conferinţa se desfăşoară în perioada 12-15 aprilie şi este organizată de Grupul Ştiinţific din Ungaria privind Schimbările Climatice (Hungarian Scientific Panel on Climate Change, HuPCC) şi de departamentul maghiar din cadrul Grupului interguvernamental de experţi privind schimbările climatice (IPCC).

Tags: Bazinul CarpaticConferinţă Ştiinţifică Naţională Interdisciplinară privind Schimbările ClimaticeJanos Aderschimbari climaticeUngaria
Categorii: Externe