Preşedintele Yemenului are probleme grave de sănătate şi pleacă la analize în SUA

Publicat:

Preşedintele yemenit Abd Rabbou Mansour Hadi, a cărui ţară se află în război, va fi supus unor investigaţii medicale în Statele Unite, a anunţat luni ministrul yemenit al informaţiilor, Mouammer al-Iryani, relatează AFP, potrivit agerpres. 

Hadi “va merge în Statele Unite unde urmează să participe la Adunarea Generală a ONU şi unde va fi supus unor investigaţii medicale”, a afirmat oficialul yemenit într-un mesaj pe Twitter.


Citeşte şi: Boris Johnson nu ratează niciun moment de a o ataca pe May şi planul ei pentru Brexit

Preşedintele yemenit în vârstă de 73 de ani, care trăieşte în exil la Riad din 2015, a prezidat duminică o reuniune a Consiliului de miniştri în capitala saudită.

Adunarea Generală a ONU va avea loc pe 18 septembrie.

Guvernul lui Hadi este recunoscut de comunitatea internaţională. El se află în război cu rebelii houthi, susţinuţi de Iran, care au preluat puterea în urma unei lovituri de stat în 2014.

Citeşte şi: Incendiu devastator la Muzeul Naţional din Rio – VIDEO

O coaliţie de state arabe condusă de Arabia Saudită a intervenit militar din 2015 în Yemen în sprijinul guvernului lui Hadi.

ONU a invitat rebelii yemeniţi la discuţii de pace joi, la Geneva.

Războiul din Yemen s-a soldat cu circa 10.000 de morţi, majoritatea civili, şi a lăsat mai mult de opt milioane de persoane în pragul foametei, aceasta fiind cea mai gravă criză umanitară din lume, potrivit ONU.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.