Preşedintele italian Mattarella acordă un termen suplimentar partidelor pentru rezolvarea crizei guvernamentale

Publicat:

Preşedintele italian Sergio Mattarella a acordat un termen suplimentar partidelor politice pentru a rezolva criza guvernamentală, dar a insistat că doreşte o decizie rapidă, transmit dpa şi AFP, potrivit agerpres.

‘Criza trebuie rezolvată cu o decizie clară şi într-un timp scurt’ a declarat preşedintele Mattarella, după consultările purtate în ultimele două zile cu formaţiunile politice.


Citește și : Premierul Mitsotakis invită investitorii francezi în Grecia şi anunţă modificarea politicii de azil

Mattarella a mai spus că va ţine noi consultări marţi, după care va ‘trage concluziile şi va lua deciziile necesare’ .

El a subliniat că singura posibilitate este ‘un guvern care să obţină votul de încredere (al parlamentului) pe baza unui program’.

Sergio Mattarella a acceptat marţi seara demisia premierului Giuseppe Conte şi a început miercuri consultări politice pentru a stabili dacă este posibil să se formeze un nou guvern sau dacă va trebui să dizolve parlamentul şi să convoace alegeri parlamentare anticipate.

Liderul Mişcării 5 Stele (M5S, antisistem), Luigi di Maio, s-a declarat joi pregătit să negocieze crearea unei “majorităţi solide” în parlament, fără să precizeze cu care formaţiuni politice discută, după întâlnirea cu preşedintele italian.

M5S, componentă a defunctei coaliţii la putere în Italia, lucrează pentru a da ţării un nou guvern şi pentru a evita alegerile anticipate, a subliniat Luigi Di Maio.

M5S a angajat discuţii cu Partidul Democrat (PD, centru-stânga) şi încearcă să formeze un nou guvern de coaliţie după destrămarea alianţei sale cu Liga (de extremă dreaptă), ceea ce a dus la demisia premierului Giuseppe Conte.

Citește și : Berlinul nu vede niciun motiv de relaxare a sancţiunilor impuse Rusiei

Fostul său partener de coaliţie, Matteo Salvini, a lăsat de asemenea uşa deschisă pentru o posibilă reconciliere cu M5S şi refacerea coaliţiei.

Salvini, liderul Ligii, a declarat joi că este gata să facă pace cu fostul partener de coaliţie, Mişcarea 5 Stele, dacă aceasta ar adopta o atitudine mai constructivă faţă de formaţiunea sa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.