Presiuni ale Chinei asupra Germaniei pentru a-şi ameliora imaginea cu privire la gestionarea COVID-19

Publicat:

Diplomaţi chinezi au abordat responsabili ai guvernului german cu scopul de a-i incita să exprime opinii pozitive asupra gestionării de către Beijing a epidemiei de COVID-19, a declarat Ministerul de Interne german , într-o scrisoare pe care Reuters a putut-o să o consulte duminică, scrie agerpres.

“Guvernul german este la curent cu contactele individuale avute de diplomaţi chinezi în scopul de a-i face să exprime public opinii pozitive despre gestionarea crizei generate de noul coronavirus de către Republica Populară Chineză”, se poate citi în acest mesaj datat 22 aprilie.


Citește și : Manifestații la Tel Aviv împotriva acordului Netanyahu-Gantz, cu respectarea distanţării sociale

“Guvernul federal nu a cedat acestor solicitări”, adaugă scrisoarea trimisă deputatei ecologiste Margarete Bause ca răspuns la o interpelare pe acest subiect.

Acest mesaj a fost dezvăluit în premieră de publicaţia germană Welt am Sonntag, care precizează că Ambasada Chinei la Berlin a calificat informaţiile sale drept “mincinoase şi iresponsabile”.

Reuters nu a putut contacta ambasada pentru comentarii.

De asemenea, China ar fi încercat să blocheze difuzarea unui raport al Uniunii Europene în care Beijingul era criticat pentru că ar fi alimentat dezinformarea cu privire la epidemia de coronavirus, transmite Reuters pe baza a patru surse şi mesaje diplomatice europene.

Citește și : Germania raportează 1.737 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Gestionarea crizei generate de coronavirus reprezintă o nouă sursă de tensiune între SUA şi China, reprezentanţii celor două tabere acuzându-se reciproc că ascund informaţii despre epidemie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.