Presiuni pentru reintegrarea comandantului revocat al USS Theodore Roosevelt

Publicat:

Rezultatele anchetei privind demiterea comandantului portavionului nuclear american USS Theodore Roosevelt, eliberat din funcţie după criticile asupra gestionării pandemiei de COVID-19 pe nava sa, i-au fost prezentate vineri secretarului american al apărării, Mark Esper, notează AFP, potrivit agerpres.

Presiunea creşte constant pentru reintegrarea căpitanului de vas şi mai mulţi responsabili cu rang înalt ai US Navy s-ar fi exprimat deja în favoarea acestei soluţii.


Citește și : China trimite în Coreea de Nord o echipă ce include medici, pentru a-l consulta pe Kim Jong Un

Potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, Mark Esper a fost informat verbal despre rezultatele anchetei şi aşteaptă să primească raportul scris pentru a lua o decizie.

Acest scandal l-a costat postul de secretar al forţelor navale pe Thomas Modly, cel care l-a demis la începutul lui aprilie pe comandantul Brett Crozier.

Greşeala acestuia din urmă? A tras semnalul de alarmă într-o scrisoare cu accente dramatice pentru a obţine evacuarea navei sale ancorate în insula Guam din Pacific, după ce s-au înregistrat la bord mai multe cazuri de COVID-19.

“Nu suntem în război. Nu există niciun motiv ca marinarii să moară”, a scris Brett Crozier într-o această scrisoare.

Şefii lui ierarhici nu au apreciat faptul că scrisoarea apărut în presă.

Mai mulţi responsabili politici americani, în special adversari politici ai preşedintelui Donald Trump, au salutat atitudinea acestui ofiţer.

Citește și : SUA au raportat 1.258 de decese provocate de Covid-19 în 24 de ore, bilanţ zilnic în scădere

În momentul în care a părăsit USS Theodore Roosevelt, căpitanul Crozier a fost aclamat îndelung şi călduros de echipajul său.

Circa 15% din marinarii portavionului au fost testaţi pozitivi, iar unul dintre aceştia a murit.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii sunt îndemnați să economisească energia electrică

Moldovenii sunt îndemnați să economisească energia electrică   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică îndeamnă consumatorii să economisească energia electrică pe timp de caniculă. Citește și:...

FOTO/VIDEO// Incendiu la o tabără pentru copii din stânga Nistrului. Sute de persoane au fost evacuate

FOTO/VIDEO// Incendiu la o tabără pentru copii din stânga Nistrului. Sute de persoane au fost evacuate Incendiu la o tabără de copii din stânga Nistrului. Citește...

VIDEO// Furtuna a ajuns în nordul Moldovei. Satul Moșani este măturat de rafale

VIDEO// Furtuna a ajuns în nordul Moldovei. Satul Moșani este măturat de rafale O furtună puternică a măturat, în această după-amiază satul Moșani din raionul...

Absolvenții Academiei „Ștefan cel Mare” se alătură Poliției de Frontieră

Absolvenții Academiei „Ștefan cel Mare” se alătură Poliției de Frontieră Cei 14 absolvenți specializați în securitatea frontierei și-au primit, astăzi,  diplomele. Citește și: Atenție! Vin alte...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.