Presupusul autor al atacului din orașul german Halle s-a filmat şi a difuzat înregistrarea pe internet

Publicat:

Presupusul autor al atentatului de la Halle (estul Germaniei), comis în apropierea unei sinagogi, a filmat el însuşi atacul şi a difuzat înregistrarea pe o platformă internet, a relatat miercuri website-ul SITE, specializat în supravegherea organizaţiilor teroriste, transmite AFP, potrivit agerpres.

În înregistrarea de 35 de minute, acest bărbat se lansează într-o retorică antisemită, afirmând mai ales că ”Holocaustul nu a existat vreodată”.


Citește și : Congresul SUA îl ameninţă pe Erdogan că va plăti ‘foarte scump’ ofensiva lansată în Siria

El consideră că evreii sunt cauza tuturor problemelor, conform SITE, care face o paralelă cu un video similar filmat de autorul atentatului produs în martie la două moschei din oraşul neo-zeelandez Christchurch. Acel atentat, comis de Brenton Tarrant, un simpatizant al extremei drepte australian, s-a soldat cu 51 de morţi şi zeci de răniţi.

Potrivit AFP şi Reuters, platforma internet pe care a fost postată înregistrarea este Twitch, specializată în jocuri video.

”Suntem şocaţi şi întristaţi de tragedia care a avut loc azi în Germania şi adresăm persoanelor afectate cele mai sincere condoleanţe”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Twitch, Brielle Villablanca.

”Twitch are o politică de toleranţă-zero contra conţinutului plin de ură şi orice act de violenţă este tratat extrem de serios. Am acţionat urgent pentru a înlătura acest conţinut şi vom suspenda mereu toate conturile descoperite ce postează şi repostează conţinut legat de acest act odios”, a adăugat Villablanca.

Două persoane au fost ucise şi alte două au fost grav rănite miercuri într-un atac armat la Halle, unul dintre presupuşii autori fiind arestat. Atacul a vizat în principal o sinagogă, în care autorii au încercat să pătrundă şi unde au plasat explozibili, iar apoi un restaurant turc.

Citește și : Marşuri otomane acompaniază la frontieră atacurile din Siria

Ambasadorul SUA la Berlin, Richard Grenell, a scris miercuri seară pe Twitter că 10 cetăţeni americani se aflau în sinagoga din Halle unde a fost comis atacul de miercuri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.