X

Presupusul ucigaş al unei angajate a ambasadei britanice din Liban a fost arestat

Presupusul ucigaş al unei britanice angajate la ambasada ţării sale din Beirut a fost arestat luni în zori de forţele de securitate libaneze, a anunţat o sursă de securitate, informează AFP, potrivit agerpres.

Angajata Departamentului de Dezvoltare Internaţională (DFID) britanic, Rebecca Dykes, a fost găsită moartă sâmbătă seară la marginea unei autostrăzi din nordul Beirutului, cu un cordon în jurul gâtului şi prezentând semne de strangulare.

Citeşte şi: TOTUL împotriva terorismului. Orban a scos blindatele în centrul Budapestei

Presupusul ucigaş a fost arestat “în zori”, a declarat luni pentru France Presse un responsabil de securitate sub acoperirea anonimatului.

El nu a putut să ofere mai multe detalii despre identitatea acestui bărbat, dar a exclus orice “motivaţie politică” în spatele acestei crime. Potrivit mai multor surse, criminalul ar fi Tarek H., un şofer de la compania Uber. 

Un alt responsabil s-a referit duminică la un posibil viol.

Citeşte şi: Prinţul Harry l-a intervievat pe Barack Obama pentru un show radiofonic – VIDEO

“Întreaga ambasadă este profund şocată şi întristată de această veste”, a reacţionat duminică ambasadorul Marii Britanii la Beirut, Hugo Shorter, transmiţând condoleanţe familiei lui “Becky”, care s-a declarat “devastată”.

Astfel de crime sunt rare în capitala libaneză, considerată relativ sigură pentru turişti şi marea comunitate de expatriaţi care trăiesc acolo. 

Tags: ambasadaBeirutHugo ShorterLibanmarea britanieRebecca Dykes
Categorii: Sinteze