X

Pretorul sectorului Ciocana, în vizorul ANI. Nu-și poate justifica averea

Pretorul sectorului Ciocana, în vizorul ANI. Nu-și poate justifica averea

Pretorul sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic, riscă să-și piardă fotoliul, după ce Autoritatea Națională de Integritate a constatat că nu-și poate justifica averea. A fost descoperită o discrepanță de 131 de mii de lei dintre veniturile și cheltuielile anului 2017, se arată în raportul ANI. Șefa preturii de la Ciocana a precizat pentru TV* că va contesta în instanță constatrea autorităților. 

„Regret faptul ca ANI s-a grăbit să emită actul deoarece sunt în faza de prezentare a actelor confirmative, nu-mi rămâne decât să contest în instanță. Eu am actele justificate care am prezentat o parte chiar astăzi prin email lor”, a menționat pretorul sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic, potrivit tv8.md.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

În 2020, Sinilga Școlnic a fost reținută de ofițerii CNA, într-un dosar de corupție. Aceasta era bănuită că, prin intermediul unor ofițeri de investigații, ar fi pretins între 5 și 10 mii de lei de la agenții economici care se ocupau de comerț ambulant stradal. În septembrie 2021, procurorii anticorupție și-au retras învinuirile.

 

Tags: ANICiocanaSinilga Şcolnic
Justiţie