X

Prețul aurului sparge un nou record

Prețul aurului sparge un nou record

Prețul unei uncii, echivalentul a 31,1 grame, a ajuns la 2.531 de dolari pe piețele internaționale, prețul aurului crescând cu peste 20% de la începtul anului, datorită investititorilor instituționali și a hedge fundu-urilor, potrivit Business Magazine.

Până recent investitorii majori în aur au fost chinezii care au încercat să evite turbulențele propriei economii, acum însă investitorii din vest capitalizează oportunitatea.

Citeşte şi: Procurorii revizuiesc acuzarea împotriva lui Trump pentru încercări de a anula rezultatul alegerilor din 2020 – Stiripesurse.md

„Vestul se trezește și începe să urmărească aurul, lucru pe care Asia îl făcea deja de la începutul anului”, a explicat Ruth Crowell, CEO al London Bullion Market Association.

Scăderea costurilor împrumuturilor tinde să sporească atractivitatea aurului, care însă nu oferă dividende, precum acțiunile sau obligațiunile.

„Ceea ce vedem este că investitorii și traderii se reîntorc către piața aurului”, este de părere John Reade, chief market strategist la World Gold Council.

Tags: aurpret
Știrile zilei