X

Prețurile pachetelor de vacanță în UE au continuat să crească în 2024

În iulie 2024, prețul pachetelor de vacanță în UE a fost cu 6,6% mai mare decât în iulie 2023, potrivit Eurostat.

Prețul pachetelor interne a crescut cu 11,1%, în timp ce pachetele de vacanță internaționale au înregistrat o creștere de 5,7%, potrivit stiripesurse.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Prețurile au crescut în întreaga UE începând din august 2021. Rata anuală de creștere a depășit 10% în majoritatea lunilor din 2022 și 2023. În mod special, pachetele de vacanță interne au înregistrat o creștere accentuată a prețurilor în 2023, cu o rată anuală a inflației de peste 20% timp de 7 luni în acel an. În iulie 2024, majoritatea țărilor din UE au raportat o rată anuală pozitivă a inflației pentru pachetele de vacanță vândute în țările respective. Cele mai mari creșteri au fost înregistrate la pachetele achiziționate în Franța (+22,2% comparativ cu iulie 2023), Italia (+19,5%) și Cipru (+16,7%).

Trei țări din UE au raportat o rată negativă a inflației pentru pachetele de vacanță: Malta (-2,9%), Finlanda (-2,7%) și Danemarca (-0,2%). Pachetele de vacanță includ sejururi all-inclusive sau tururi care oferă transport, mâncare, cazare, ghizi etc.

De asemenea, includ excursii de jumătate de zi și de o zi, precum și pelerinaje. Vacanțele internaționale se referă la vacanțele care au loc în alte țări decât țara de reședință a turistului, în timp ce vacanțele interne se referă la vacanțele care au loc în țara de reședință a acestuia.

Citește și: Iohannis, întrebat ce va face din decembrie: ‘Nu cred că este relevantă persoana mea după încheierea mandatului’

Tags: danemarcaUEvacanta
Diverse