X

Preţurile petrolului au crescut cu 3% din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu

Preţurile petrolului au crescut cu 3%  din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu

Preţurile petrolului au crescut luni cu aproape 3%, în condiţiile în care îngrijorările privind aprovizionarea s-au accentuat din cauza informaţiilor privind escaladarea conflictului în Orientul Mijlociu, precum şi a reducerilor de producţie în Libia, transmite Reuters, citat de news.ro.

Citește și: O fetiță și-a rupt piciorul la „GagauziyaLand”

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au urcat cu 2,28 dolari, sau cu 2,89%, până la 81,30 dolari pe baril, până la ora 14:30 GMT, în timp ce contractele futures pentru ţiţei din SUA au urcat la 77,30 dolari pe baril, în creştere cu 2,47 dolari sau cu3,3%.

Ambele benchmark-uri au câştigat mai mult de 2% vineri. Preţurile petrolului au crescut după ce guvernul din estul Libiei a anunţat luni închiderea tuturor câmpurilor petroliere, oprind producţia şi exporturile.

Investitorii rămân precauţi cu privire la acţiunile Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi ale aliaţilor săi, sau OPEC+, care intenţionează să crească producţia în cursul acestui an, a declarat Priyanka Sachdeva, analist senior de piaţă la Phillip Nova.

Tags: Orientul Mijlociupetrolpretul petroluluirazboi Orient
Social