Prezența în România a legendarelor B-52 e una specială: Amintește Rusiei de brațul lung al bombardierelor SUA

Publicat:

Prezența în România a legendarelor B-52 e una specială: Amintește Rusiei de brațul lung al bombardierelor SUA

O zi istorică a avut loc în urmă cu mai bine de o săptămână, când legendarele bombardiere strategice americane B-52, au fost dislocate în premieră în România la MK – Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, Constanța, notează defenseromania.ro.

Iar prezența bombardierelor americane B-52 la Marea Neagră, în plină agresiune rusă, nu a fost o coincidență. Ci un mesaj transmis de SUA, atât de solidaritate cu aliații ei, în cazul de față România, cât și un mesaj clar cu privire la apărarea fiecărui centimetru din teritoriul NATO în fața imperialismului și agresiunii ruse în Europa de Est, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Cele două bombardiere dislocate aici fac parte din Bomber Task Force Europe.

„Flancul NATO estic este mai puternic în această zi istorică! Pentru prima dată, bombardierele B-52 Stratofortress de la Barksdale Air Force Base au aterizat în România în sprijinul Bomber Task Force Europe”, e mesajul transmis de ROAF, preluat și de DefenseRomania, în momentul în care americanii au aterizat.

Cele două B-52H Stratofortress ale Forțelor Aeriene ale SUA fac parte din cadrul unității 2nd Bomb Wing de la Baza Barksdale, Louisiana. Ele au aterizat la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Prezența în România a legendarelor B-52 e una specială

Pe durata misiunii, bombardierele vor opera sub numele de 20th Expeditionary Bomb Squadron și se vor integra cu aliații NATO și alți parteneri internaționali pentru a coordona capabilitățile și a asigura angajamentele de securitate din aria de responsabilitate a Comandamentului European al SUA.

Cei de la Centrul Multimedia al NATO au publicat recent un material despre B-52 în România în care se pot obseva operațiuni de mentenanță ale avionului precum și o decolare de la MK a impunătorului bombardier strategic american.

În cadrul materialului locotenent-colonel Jared Patterson, comandantul 20th Expeditionary Bomb Squadron subliniază că dislocarea în România are ca scop îmbunătățirea interoperabilității între aliați.

B-52 americane vor participa aici la misiuni de antrenament cu aviația militară a României. Iar mesajul privind securitatea României transmis de comandantul SUA e cât se poate de clar:

„Nico națiune nu poate face față singură provocărili de securitate de azi. E important să operăm în acele zone critice precum e regiunea Mării Negre. A fost o experiență grozavă să cunoaștem parteneri și aliați, să lucrpm cu ei, să zburăm alturi de ei și să ne antrenăm împreună”, precizează comandantul 20th Expeditionary Bomb Squadron.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

El a adăugat că misiunea e cu adevărat specială mai ales pentru că B-52 sunt pentru prima oară în România.

„Efectuăm la nivel global misiune BTF (Bomber Task Force), dar această dislocare e cu adevărat specială pentru noi. Este prima dată când BTF e în România și prima dată când B-52 sunt operate de pe pământ românesc. E o oportunitate unică să lucrăm cu partenerii noștri români și să desfășurăm misiuni reale pentru a ne perfecționa tacticile, tehnicile și procedurile”, a conchis Jared Patterson, comandantul 20th Expeditionary Bomb Squadron.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

FOTO – The Guardian publică în premieră o fotografie nud cu un suspect terorist, care ar fi fost făcută în închisoarea secretă a CIA...

FOTO - The Guardian publică în premieră o fotografie nud cu un suspect terorist, care ar fi fost făcută în închisoarea secretă a CIA...

Gunoiștea de la Ciocana va fi închisă. Va fi construită una nouă, cu o linie de sortare a deșeurilor

Gunoiștea de la Ciocana va fi închisă. Va fi construită una nouă, cu o linie de sortare a deșeurilor Regia „Autosalubritate” a semnat un nou...

Accident în raionul Fălești. O șoferiță a fost transportată la spital

Accident în raionul Fălești. O șoferiță a fost transportată la spital Polițiștii din Fălești au documentat un accident rutier produs ieri, 2 august, în jurul...

Kremlinul recunoaște: Asasinul Vadim Krasikov este un agent FSB

Kremlinul recunoaște: Asasinul Vadim Krasikov este un agent FSB Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a recunoscut că Vadim Krasikov, care a fost eliberat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.