Prietenii tinerei ucise la Sângera cer implementarea în R. Moldova a legii ‘Anastasia’ din România

Publicat:

Prietenii tinerei ucise la Sângera de o polițistă beată cer implementarea în R. Moldova a legii „Anastasia”, după exemplul actului care a intrat curent în vigoare în România.

Într-o postare pe pagina de Facebook, Xsenia Kirilove, o prietenă a Valentinei Bivol, a scris că autoritățile din R. Moldova ar trebui să implementeze legea „Anastasia” din România, care prevede ca oricine folosește mașina ca pe o armă, omorându-și semenii, băut, drogat sau fără permis, să facă închisoare, potrivit Știri.md.


Citește și : Spînu vrea un acord cu chinezii pentru zboruri directe spre Hong Kong

„În memoria Valentinei Bivol, cer implementarea legii Anastasia și în Republica Moldova! Oricine folosește mașina ca pe o armă, omorându-și semenii, băut, drogat sau fără permis, să facă închisoare.

Cu executare. Nicio instanță să nu mai poată da o sentință cu suspendarea executării pedepsei”, se arată în postarea Xseniei.

Legea Anastasia a fost concepută în România în memoria celor care au fost uciși pe drumurile publice și pentru cei care de acum încolo își pierd viețile nevinovați.

Dar, mai ales, este pentru cei care nu conștientizează că volanul poate deveni o armă când, folosându-l fără drept, omoară oameni pe străzi. Zbor lin spre îngeri draga mea”, se mai arată în mesajul tinerei.

Legea Anastasia, promulgată de președintele României pe 7 iulie, spune că șoferii care se urcă la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor ori fără permis de conducere și fac accidente mortale ajung direct la închisoare.

Legea a fost denumită în memoria Anastasiei, o fetiţă de 4 ani, ucisă în România chiar de ziua ei, în faţa casei sale, de o şoferiţă fără permis.

Accidentul s-a produs în noaptea de 28 spre 29 august, în localitatea Sângera. În rezultatul accidentului o femeie de 30 de ani a murit la fața locului.

În urma accidentului două fete minore, fiica victimei de 6 ani și sora sa de 17 ani au ajuns la spital.

Polițista beată, care a intrat cu mașina pe trotuar și a ucis o femeie, la Sângera este Felicia Guțu. Despre aceasta a publicat bloggerul Eugeniu Luchianiuc.

Citește și : R. Moldova cumpără electricitate din Rusia la prețurile vechi

Șoferița a fost reținută pentru 72 de ore și suspendată din funcție. Aceasta riscă până la 10 ani de închisoare.

În urma tragediei, familia tinerei mămici ucise a deschis un cont de donații pentru a-l susține pe soțul Valentinei, Petru Bivol și fiica sa de șase ani care a fost rănită.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți Șeful Marelui Stat Major, generalul Eugen Ohladciuc, a vizitat...

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău Compania Wizz Air a anunțat că va lansa alte trei curse aeriene. Astfel, din toamnă,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.