Prigojin s-a mai calmat! Grupul său de mercenari primeşte acum muniţie pentru războiul din Ucraina

Publicat:

Evgheni Prigojin, fondatorul grupului rus de mercenari Wagner, a declarat joi că trupele sale au început să primească muniţie suplimentară, după o dispută cu conducerea armatei, potrivit Reuters şi agerpres.

“Astăzi, la ora 06:00, s-a anunţat că a început transportul de muniţie”, a precizat Prigojin într-o declaraţie pe Telegram. “Cel mai probabil, lucrurile au început să se mişte. Până acum, totul e pe hârtie, dar, aşa cum ni s-a spus, principalele documente au fost deja semnate”, a adăugat el.


Citeşte şi: Un jurnalist a fost împuşcat mortal şi un altul rănit în Florida în timp ce relatau despre o crimă – VIDEO – Black News

Prigojin, fost antreprenor de catering, care evita până acum lumina reflectoarelor, şi-a asumat un rol public de la începutul invaziei ruse din Ucraina, în contextul în care grupul său Wagner a condus lupta de luni de zile a Rusiei asupra oraşului Bahmut din regiunea ucraineană Doneţk.

În ultimele zile, o dispută veche cu şefii armatei ruse a escaladat semnificativ, Prigojin afirmând că oficialii militari nu vor să ofere muniţie pentru Wagner din cauza unor animozităţi personale faţă de el.

Marţi, el i-a acuzat de “trădare” pe ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, şi pe şeful Statului Major, Valeri Gherasimov, susţinând că ei s-ar afla în spatele deficitului de muniţie.

Într-un mesaj vocal trimis marţi, Prigozin spunea, pe un ton furios şi emoţional: “Şeful Statului Major şi ministrul apărării dau ordine în dreapta şi în stânga nu doar pentru a nu oferi muniţie pentru Wagner, ci şi pentru a nu-l ajuta cu transportul aerian”.

În mesajul de joi, el a scris: “Multe mulţumiri celor care au acţionat în diverse moduri – cetăţenii obişnuiţi care au făcut tot ce au putut şi cei care, inclusiv de pe poziţii înalte, au exercitat presiune şi au luat decizii, astfel încât să înceapă să ne ofere muniţie. Vă mulţumesc. Mulţumiri şi de la băieţi”.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în estul Tadjikistanului – VIDEO – Black News

În discursul său anual privind starea naţiunii, susţinut marţi, preşedintele rus Vladimir Putin a cerut să se pună capăt rivalităţilor de partea rusă.

“Trebuie să încetăm, şi vreau să subliniez asta, cu orice contradicţii, formalizări, duşmănii, neînţelegeri interdepartamentale şi alte prostii”, a spus Putin în faţa elitei politice şi militare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina...

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO În timp ce războiul continuă, Ucraina pare tot mai departe de a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.