Prigojin susține că forțele sale au preluat controlul asupra tuturor locațiilor militare din Rostov

Publicat:

Șeful grupului de mercenari Wagner din Rusia susține că forțele sale au preluat controlul asupra tuturor locațiilor militare din Rostov pe Don, informează mediafax.

Evgheni Prigojin afirmă într-un nou mesaj video că toate locațiile militare din orașul rus Rostov pe Don se află sub controlul grupului de mercenari Wagner, relatează Reuters.


Citește și :  Șeful Wagner, anchetat penal de către FSB cu privire la ‘rebeliune armată’

De asemenea, șeful Wagner spune în înregistrarea video, care a fost postată pe Telegram, că el și oamenii săi se află în cartierul general militar al districtului de sud din Rostov pe Don.

Prigojin spune că acest lucru nu împiedică desfășurarea de către Rusia a ceea ce numește o “operațiune militară specială” în Ucraina.

Afirmațiile nu sunt verificate oficial.

Totodată, Reuters relatează că o înregistrare video de pe un canal pro-Wagner de pe Telegram pare să-l arate pe Evgheni Prigojin discutând cu generali ruși de rang înalt în ceea ce pare a fis sediul militar districtual din Rostov pe Don.

Citește și : Reznikov: Ucraina se aşteaptă să primească la summitul NATO o ‘formulă’ de aderare

Înregistrarea video nu a putut fi verificată în mod independent.

Prigojin pare să spună în videoclip că oamenii săi vor bloca Rostov on Don și se vor îndrepta spre Moscova dacă Serghei Șoigu, ministrul rus al apărării, și generalul Valeri Gerasimov nu vin la ei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.