Prim-ministrul britanic Sunak numeşte un nou preşedinte al Partidului Conservator şi remaniază guvernul

Publicat:

Prim-ministrul britanic, Rishi Sunak, l-a numit marţi pe Greg Hands preşedinte al Partidului Conservator, după ce l-a demis la sfârşitul lui ianuarie pe predecesorul său, criticat pentru că nu şi-a făcut publice problemele cu fiscul, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Această numire a antrenat o remaniere ministerială marcată de crearea a patru ministere, în contextul în care Rishi Sunak, la putere de puţin peste 100 de zile, este fragilizat de problemele guvernului său şi de o criză socială care se prelungeşte.


Citește și : Damascul promite ONU că ajutorul cerut va ajunge la toţi sirienii

Greg Hands, care era din octombrie ministru al Comerţului internaţional, a fost numit ministru fără portofoliu, şi preşedinte al Partidului Conservator.

El va avea sarcina dificilă de a coordona campania partidului său – la putere de 13 ani şi ajuns la nivelul cel mai scăzut în sondaje – la viitoarele alegeri legislative, care urmează să aibă loc în mai puţin de doi ani.

Precedentul preşedinte al Partidului Conservator, Nadim Zahawi, a fost demis după ce s-a făcut vinovat de o “încălcare gravă a codului ministerial”. El a ajuns la un acord de principiu cu fiscul în august 2022, pe când era ministru de finanţe al lui Boris Johnson, care a fost definitivat în luna următoare.

Potrivit presei, Nadhim Zahawi a reglementat problema cu fiscul, plătind, cu penalităţi, o sumă de aproape cinci milioane de lire sterline (5,7 milioane de euro).

“Guvernul trebuie să reflecte priorităţile poporului britanic şi să fie conceput pentru a le îndeplini. Aceste schimbări vor face ca echipele să se concentreze pe chestiuni care vor construi un viitor mai bun pentru copiii şi nepoţii noştri”, a postat pe Twitter Rishi Sunak.

În urma remanierii ministeriale, Grant Shapps, care era din octombrie ministru al companiilor şi energiei, a devenit ministru pentru securitate energetică şi neutralitatea emisiilor de carbon.

Citește și : Opt luptători au fost salvaţi de sub dărâmături în Turcia (VIDEO)

La rândul său, Kemi Badenoch a preluat portofoliul afacerilor şi comerţului.

Michelle Donellan, care era ministru al culturii, a fost numită ministru pentru ştiinţă, inovaţie şi tehnologie. În acelaşi timp, Lucy Frazer a devenit ministrul culturii, media şi sportului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.