Prim-ministrul ceh Andrej Babis a fost inoculat cu a treia doză de vaccin

Publicat:

Prim-ministrul ceh Andrej Babis a fost inoculat joi cu a treia doză de vaccin în scopul declarat de a-şi spori protecţia împotriva coronavirusului, informează joi DPA, potrivit agerpres.

“Vaccinarea este singura soluţie pentru a proteja vieţile”, a declarat joi Babis, în vârstă de 67 de ani, adăugând că peste 340.000 de seniori din ţară încă nu au fost vaccinaţi.


Citește și : Atacul cu arcul din Norvegia a fost un ACT TERORIST

Babis a anunţat în acelaşi timp că perioada de valabilitate pentru rezultatele negative ale testelor va fi scurtată pentru a încuraja mai mulţi oameni să se vaccineze.

Acest anunţ intervine în contextul în care numărul cazurilor în Republica Cehă este din nou în creştere. În ultimele şapte zile, 69 de noi infecţii la 100.000 de locuitori au fost înregistrate, potrivit celor mai recente date ale Ministerului Sănătăţii. De la începutul pandemiei, s-au înregistrat peste 30.500 de decese legate de COVID-19 în Republica Cehă.

Babis a fost iniţial programat să se vaccineze cu aşa-numita doză “booster” cu puţin timp înainte de alegerile parlamentare din weekendul trecut, dar administrarea serului a fost amânată în ultimul moment din cauza unor dificultăţilor de programare.

La alegeri, două alianţe de opoziţie anti-Babis au câştigat împreună 108 din cele 200 de locuri în Camera Deputaţilor, cea mai puternică dintre cele două camere parlamentare, obţinând o majoritate absolută.

Citește și : Papa Francisc susţine ‘obiecţia de conştiinţă’ în rândul personalului medical care refuză practicarea avorturilor

Dar Babis nu a afirmat încă definitiv că partidul său ANO se va muta în opoziţie.

Biroul preşedintelui Milos Zeman a anunţat că şeful statului convoacă noua legislatură pentru prima dată pe 8 noiembrie. Preşedintele însuşi, în vârstă de 77 de ani, beneficiază de tratament spitalicesc de zile întregi, deşi boala sa rămâne un secret bine păstrat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.