X

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu Nina Maria Fite, însărcinat cu afaceri al SUA în Republica Moldova

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu Nina Maria Fite, însărcinat cu afaceri al SUA în Republica Moldova

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu Nina Maria Fite, însărcinat cu afaceri ad-interim al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. Discuțiile s-au axat pe parteneriatul bilateral consecvent la toate nivelurile și agenda de colaborare vastă cu SUA, informează MOLDPRES cu referire la Direcția de comunicare a Guvernului.

Oficialii au menționat proiectele de modernizare a țării noastre, realizate cu sprijinul părții americane. Au fost discutate posibilitățile de susținere suplimentară a sectorului energetic și a procesului de reconstrucție a Ucrainei. Interlocutorii au mai vorbit despre modul în care Republica Moldova gestionează fluxul de refugiați din Ucraina și despre cum sunt integrați aceștia în sistemul de educațional, medical și pe piața muncii.

CItește și: L-au chemat pe Recean în Parlament. Comuniștii și socialiștii cer explicații

A fost convenită sporirea colaborării bilaterale în ce privește securitatea cibernetică, reducerea dezinformării în mediul online și combaterea propagandei, care s-au intensificat în contextul apropierii alegerilor prezidențiale și a referendumului privind integrarea europeană. Prim-ministrul și-a exprimat speranța că SUA vor participa la Platforma de parteneriat pentru Republica Moldova, planificată pentru luna septembrie curent, la Chișinău.

Diplomata Nina Maria Fite va conduce misiunea americană în Republica Moldova până la confirmarea în funcție a noului ambasador.

Tags: Dorin ReceanNina Maria Fiterepublica moldova
Social