Prim-ministrul francez îşi exprimă ‘îngrijorările’ cu privire la adoptarea finală a acordului privind Brexitul

Publicat:

Proiectul de acord obţinut între Bruxelles şi Londra cu privire la Brexit este ‘un mare pas’, dar persistă ‘îngrijorările’ în legătură cu adoptarea sa finală, în special din cauza ‘actualităţii politice britanice’, a declarat joi prim-ministrul francez Edouard Philippe, citat de France 3, potrivit Agerpres.

‘Nimic nu ne permite în acest stadiu să ştim dacă acordul va fi adoptat în final (…) Nimănui nu i-a scăpat că actualitatea politică britanică poate alimenta un anumit număr de întrebări şi de îngrijorări cu privire la posibilitatea efectivă de ratificare a acestui acord’, a afirmat Philippe, cu ocazia unei deplasări la Dunkerque, dedicată efectelor Brexit-ului asupra porturilor franceze.


Citește și : Putin va discuta cu Trump despre tratatele START-3 şi INF

Premierul britanic Theresa May îşi joacă în fapt supravieţuirea după demisia joi a patru dintre miniştrii săi, printre care cel responsabil cu negocierea Brexit-ului, Dominic Raab, care s-a declarat în incapacitate să apere acordul de divorţ obţinut cu Bruxellesul.

Franţa ‘nu doreşte’ o ieşire fără un acord, dar această ‘ipoteză’ este ‘în continuare pe masă’, a subliniat Edouard Philippe, reamintind că acordul trebuie acceptat de Cei 27, apoi ratificat de Parlamentul European şi de cel britanic.

Franţa, care pregăteşte un proiect de lege specific pentru cazul unui Brexit fără acord, îşi va menţine eforturile de pregătire ‘atât timp cât incertitudinea se va menţine’ cu privire la modul în care Marea Britanie se va retrage din Uniunea Europeană la 29 martie, a mai spus Edouard Philippe.

Citește și : Unda de şoc continuă în guvernul lui May. Un om important din Ministerul Justiției și-a dat demisia

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.