X

Prim-ministrul italian acuză Franța de ipocrizie, cinism şi rigiditate în legătură cu migrația

Prim-ministrul italian Giuseppe Conte a răspuns marţi la criticile vehemente din partea Franţei în legătură cu gestionarea de către Italia a unui aflux de migranţi, acuzând la rândul său Parisul de ipocrizie, cinism şi rigiditate, informează Reuters, scrie agerpres.

Franţa a denunţat anterior refuzul Italiei de a primi peste 600 de migranţi aflaţi la bordul navei de salvare Aquarius în Marea Mediterană şi a cerut Romei să-şi reconsidere poziţia.

Citește și : Franța: Luare de ostatici la Paris

Biroul lui Conte a emis un comunicat neobişnuit de dur, respingând comentariile guvernului francez.

“Declaraţiile în legătură cu afacerea Aquarius venite din partea Franţei sunt surprinzătoare şi arată o lipsă serioasă de cunoştinţe despre ceea ce se întâmplă cu adevărat. Italia nu poate accepta lecţii ipocrite din partea ţărilor care au preferat mereu să-şi întoarcă spatele când vine vorba despre imigraţie”, a transmis biroul lui Conte.

Citește și : Macron denunță ‘cinismul şi iresponsabilitatea guvernului italian’ în cazul navei cu migranţi Aquarius

Anterior, preşedintele francez Emmanuel Macron a denunţat “cinismul şi iresponsabilitatea guvernului italian”, care a refuzat acostarea navei Aquarius cu peste 600 de migranţi la bord, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Benjamin Griveaux, citat de France Presse.

Tags: AquariuscinismGiuseppe Conteipocrizieitaliamarea mediteranamigrantiparisrigiditate
Categorii: Diaspora