Prima aniversare a protestelor săptămânale de la frontiera Fâșiei Gaza cu Israelul

Publicat:

Zeci de mii de palestinieni au participat sâmbătă la prima aniversare a protestelor de la frontiera Fâșiei Gaza cu Israelul, organizate de Hamas pentru a încuraja revenirea refugiaților palestinieni pe teritoriul israelian, dar în urma confruntărilor cu armata israeliană un protestatar a murit, scrie Mediafax.

Mişcarea islamistă Hamas, care administrează regiunea Fâșia Gaza, a anunțat că va face tot ce este posibil pentru a împiedica apropierea protestatarilor de gardul de la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, informează The Associated Press.


Citește și : Theresa May ar putea cere parlamentului al patrulea vot asupra acordului Brexit

Însă, pe măsură ce numărul participanților a crescut, zeci de manifestanți s-au apropiat de gard, aruncând cu pietre și materiale explozive, potrivit autorităților de la Tel Aviv, care au estimat că aproximativ 20.000 de persoane au participat la manifestația de sâmbătă.

Forțele israeliene au folosit gaze lacrimogene și au deschis focul pentru a dispersa mulțimea.

Un tânăr protestatar, în vârstă de 17 ani, a fost ucis, fiind împușcat în față, iar alți 13 manifestanți au fost răniți, potrivit autorităților medicale palestiniene.

Cu câteva ore înainte de manifestație, un palestinian a fost împușcat mortal de forțele israeliene în apropierea gardului de la frontiera între Fâșia Gaza și Israel.

Un militar israelian și aproape 200 de protestatari palestinieni au murit în ultimul an în cursul confruntărilor de la frontiera dintre Fâșia Gaza și Israel.

Citește și : Casa Albă nu a solicitat o discuție telefonică Trump-Putin pe tema crizei din Venezuela (Kremlin)

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.