Prima bancă rusă care îşi deschide birouri în Crimeea

Publicat:

Prima bancă rusă, Sberbank, a anunţat miercuri deschiderea în acest an a birourilor sale în Crimeea, în pofida sancţiunilor europene şi americane care vizează această peninsulă ucraineană anexată de Rusia în 2014, transmite France Presse, potrivit agerpres.

”În cursul anului 2023 vor fi deschise birouri ale băncii, primele dintre ele în cele mai mari oraşe vor începe să funcţioneze în cursul primului semestru”, a indicat Sberbank într-un comunicat.


Citește și :  Croaţia investighează dispariţia unui yaht aparţinând oligarhului uzbek Alişer Usmanov

Acest anunţ intervine într-un moment când elita economiei mondiale este reunită la Davos, în Elveţia, unde are loc Forumul Economic Mondial.

Începând din iulie 2022, unele active ale Sberbank sunt îngheţate în Uniunea Europeană pentru presupusul său rol în sprijinirea financiară a intervenţiei militare ruse în Ucraina. În comunicatul său, Sberbank salută instalarea primelor ATM-uri ale băncii în Crimeea.

Citește și : Biden vizitează joi California lovită de furtuni

La rândul său, guvernatorul instalat de Rusia în peninsula Crimeea, Serghei Aksionov, a salutat pe Telegram ”sosirea unui actor atât de important, ceea ce va ameliora dezvoltarea economiei” locale.

La începutul lui martie anul trecut, Sberbank şi-a anunţat retragerea de pe piaţa europeană. După aproape trei luni, la finalul lunii mai, banca rusă a fost exclusă din reţeaua SWIFT. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe Regizorul Benoit Jacquot a fost inculpat miercuri pentru violarea actriţelor Julia Roy, în 2013, şi...

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu)

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu) Infertilitatea, adică imposibilitatea de a obține o sarcină după un an de...

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.