Prima execuție din 2019, în SUA. Cine era condamnatul?

Publicat:

Statele Unite au efectuat miercuri prima execuţie din 2019, cea a unui bărbat condamnat la pedeapsa capitală pentru uciderea unui poliţist în urmă cu peste 30 de ani, relatează AFP, potrivit agerpres.

Robert Mitchell Jennings, în vârstă de 61 de ani, a primit o injecţie letală în camera morţii din penitenciarul Huntsville, în Texas.


Citește și: Un vas plin cu migranți a naufragiat în Marea Caraibilor: Șapte morți și 23 de dispăruți

La 19 iulie 1988, el a jefuit un cinema erotic din Houston cu un complice şi apoi a pătruns într-o librărie învecinată, conform unor documente judiciare.

Poliţistul Elston Howard, de 24 de ani, era în interior şi discuta cu un angajat deoarece librăria difuza fără autorizaţie filme pornografice, a relatat presa locală.

Jefuitorul l-a împuşcat imediat pe agentul de poliţie. Odată ajuns în maşina complicelui său, Robert Mitchell Jennings i-a explicat acestuia ce s-a întâmplat. Acesta i-a cerut atunci să iasă din maşină şi l-a împuşcat în mână.

Rănit, Robert Mitchell Jennings s-a dus la un spital şi a fost arestat.

Citește și: Procurorii americani ‘se țin scai’ de jurați: ‘Nu-l lăsați pe El Chapo să scape!’

El a fost condamnat la moarte în 1989 şi a încercat de atunci mai multe recursuri. În încercarea de a-l salva, apărătorii săi au invocat copilăria sa dificilă şi retardul său intelectual.

În această săptămână, o curte de apel a respins un ultim recurs, care viza erori în apărarea sa în trecut.

În SUA au avut loc 25 de execuţii în 2018, dintre care 13 numai în statul Texas. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum au ajuns o mamă și fiica ei să ‘antreneze’ bacterii pentru a restaura frescele din biserici

Cum au ajuns o mamă și fiica ei să 'antreneze' bacterii pentru a restaura frescele din biserici În timp ce microbiologul spaniol Pilar Bosch căuta...

Prințesa Diana ar fi fost avertizată cu privire la comportamentul lui Mohammad Al-Fayed

Prințesa Diana ar fi fost avertizată cu privire la comportamentul lui Mohammad Al-Fayed Jurnalistul Richard Kay a dezvăluit că a avertizat-o pe Prințesa Diana despre...

O femeie a recunoscut că a condus o rețea de proxenetism pentru politicienii din SUA

O femeie a recunoscut că a condus o rețea de proxenetism pentru politicienii din SUA O femeie de 42 de ani a recunoscut că a...

Singurele organisme de pe Terra în care nu a ajuns microplasticul

Singurele organisme de pe Terra în care nu a ajuns microplasticul Poluarea cu particule de microplastic (particule cu dimensiuni de la 5 milimetri până la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.