X

Prima navă cu cereale închiriată de ONU părăseşte Ucraina cu destinaţia Africa

Prima navă cargo închiriată de ONU a părăsit duminică portul Pivdennîi din sudul Ucrainei transportând grâu către Africa, potrivit guvernatorului regiunii Odesa, Maksîm Marcenko, informează dpa, potrivit agerpres.

Programul Alimentar Mondial al ONU (WFP) a închiriat cargoul Brave Commander, despre care ONU a precizat că transportă 23.000 de tone de grâu destinate Etiopiei.

Citeşte şi: Atacatorul lui Salman Rushdie a fost inculpat pentru tentativă de omor şi nu poate fi eliberat pe cauţiune – Black News

ONU şi Turcia au intermediat acorduri la sfârşitul lunii iulie pentru a permite Ucrainei să reia exportul de cereale prin porturile sale de la Marea Neagră, în pofida războiului cu Rusia.

De la începutul lunii august, peste 12 nave cargo au scos cereale din Ucraina. Cu toate acestea, primele transporturi au fost comerciale.

Citeşte şi: Rusia confirmă un posibil schimb de prizonieri cu SUA – Black News

ONU se teme de lipsa de alimente şi de foamete în zone sărace ale lumii dacă Ucraina nu îşi reia rolul tradiţional de furnizor major de cereale.

Navele şi încărcătura lor sunt inspectate în momentul trecerii prin strâmtorile turceşti.

Tags: africaBrave CommandercerealeEtiopiaMaksim MarcenkoOdesaONUPivdennîiProgramul Alimentar Mondial al ONU (WFP)ucraina
Categorii: Război in Ucraina