Prima persoană care s-a vaccinat anti-COVID-19 în Elveţia, o femeie în vârstă de 90 de ani,

Publicat:

O femeie în vârstă de 90 de ani, din cantonul Lucerna, a devenit miercuri prima persoană din Elveţia care vaccinată împotriva noului coronavirus după ce armata elveţiană a distribuit peste 100.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 pe teritoriul ţării, informează Reuters, potrivit agerpres.

Lucerna şi micul canton rural Appenzell Innerrhoden au fost primele dintre cele 26 de cantoane elveţiene unde a demarat campania de imunizare după ce în weekend, autorităţile de reglementare au aprobat vaccinul produs de Pfizer şi partenerul german BioNTech.


Citește și : Marocul a semnat cu Israelul declaraţia de relaţii diplomatice

”Rezidenţii centrelor de îngrijire şi ai azilurilor de bătrâni vor fi primele care vor primi vaccinurile”, au anunţat miercuri autorităţile din Lucerna pe pagina cantonului.

Femeia care a fost vaccinată trăieşte într-un centru de îngrijire din apropiere de oraşul Lucerna. Numele acesteia nu a fost dat publicităţii.

Sistemul descentralizat de guvernare a lăsat la latitudinea cantoanelor decizia dezvoltării unor planuri individuale pentru vaccinarea celor 8,6 milioane de cetăţeni elveţieni.

Citește și : Fiul unor imigranţi mexicani va prelua locul lăsat liber de Kamala Harris în Senatul american

Zurich, oraşul cu cel mai mare număr de locuitori, urmează să înceapă campania de vaccinare pe 4 ianuarie.

Marea Britanie a demarat vaccinarea cetăţenilor în urmă cu câteva săptămâni, iar Statele Unite au aprobat de asemenea în procedură de urgenţă vaccinurilor de la Pfizer/BioNTech, precum şi cele produse de Moderna.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A fost semnat contractul de construcție a primului pod nou peste Prut la Ungheni

A fost semnat contractul de construcție a primului pod nou peste Prut la Ungheni Contractul de proiectare și construcție a primului pod nou peste Prut...

Româncă UCISĂ în Italia! Criminalul are doar 17 ani

Româncă UCISĂ în Italia! Criminalul are doar 17 ani Un tânăr de 17 ani a fost arestat pentru uciderea unei femei de 42 de ani,...

Maia Sandu îşi petrece weekendul în nordul Italiei

Maia Sandu îşi petrece weekendul în nordul Italiei Candidatul PAS la prezidențiale, Maia Sandu, își începe azi un mic turneu electoral prin nordul Italiei. În...

O moldoveancă a fost arestată în Rusia pentru proxenetism

O moldoveancă a fost arestată în Rusia pentru proxenetism O femeie de 41 din R.Moldova a fost reținută în regiunea Leningrad din Rusia, fiind învinuită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.