Prima reacţie a lui Merkel după proiectul acordului Brexit

Publicat:

Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat joi ‘foarte mulţumită’ că s-a putut ajunge la un proiect de acord între guvernul condus de Theresa May şi Uniunea Europeană privind Brexitul, avertizând însă în legătură cu riscurile ca acest lucru să nu conducă la niciun rezultat, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Sunt foarte mulţumită că după negocieri lungi şi nu întotdeauna uşoare, o propunere a putut fi formulată’, a declarat cancelarul german în cadrul unei conferinţe de presă la Potsdam, subliniind totodată că textul a fost supus spre aprobare deputaţilor britanici şi urmează să fie analizat de celelalte 27 de ţări membre ale Uniunii Europene.


Citeşte şi: Americanii se tem că ar putea pierde un război în faţa Rusiei sau a Chinei

‘Cel mai rău lucru ar fi dacă aceasta nu ar conduce la niciun acord’, a mai spus Merkel, în condiţiile în care textul proiectului de acord trebuie aprobat de un parlament divizat.

La rândul său, vicecancelarul german Olaf Scholz, totodată ministru de finanţe în guvernul Merkel, a avertizat împotriva unui eşec al procesului de divorţ între UE şi Marea Britanie.

‘Cel mai rău lucru care se poate întâmpla este un Brexit fără un acord atât pentru cetăţeni, cât şi pentru perspectivele economice’, a declarat social-democratul în aceeaşi conferinţă de presă.

Citeşte şi: Donald Tusk anunţă un summit pentru oficializarea acordului dintre UE şi Marea Britanie

Premierul britanic Theresa May i-a avertizat joi pe deputaţii britanici că au de ales între proiectul de acord de “divorţ” încheiat cu Uniunea Europeană, retragerea din UE fără niciun acord şi “niciun fel de Brexit”.

Confruntată cu un val de demisii din executiv după aprobarea acordului cu UE, Theresa May a mai subliniat că un vot negativ asupra acordului ar însemna “mai multă incertitudine, mai multă divizare şi eşecul de a duce la îndeplinire decizia poporului britanic privind ieşirea din UE”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.