Prima reacţie a Berlinului după ce Putin a câştigat alegerile din Rusia

Publicat:

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, se pregăteşte să-l felicite pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru realegerea lui la preşedinţia Federaţiei Ruse şi va evoca în acest context dezacordurile lor într-o serie de probleme, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al cancelarului federal german, informează AFP, potrivit agerpres.

“Ea îi va scrie o telegramă foarte curând (…) şi cred că, în mod firesc, cu ocazia acestor felicitări se va aborda şi problema provocărilor cu care se confruntă relaţiile ruso-germane”, a estimat Steffen Seibert.


Citeşte şi: Ucraina cere UE să-l sancţioneze aspru pe fostul cancelar german, Gerhard Schröder

“Avem diferende de opinie cu Rusia şi noi criticăm uneori politica Rusiei în mod foarte clar şi precis, de exemplu în problema Ucraina şi Siriei”, a adăugat Seibert, înainte de a insista asupra importanţei “de a nu rupe firul dialogului cu liderii statului rus”.

Luni dimineaţa, ministrul de externe al Germaniei, Heiko Maas, a declarat că Rusia va rămâne în mod cert “un partener dificil”, dar că este esenţial să nu se întrerupă comunicarea cu Moscova, “pentru a găsi soluţii la marile probleme internaţionale”. El a estimat că realegerea lui Putin, duminică, nu este rezultatul unei “competiţii politice echitabile”. 

Rusia va rămâne un partener dificil, dar necesar după realegerea preşedintelui rus Vladimir Putin la conducerea ţării, a declarat luni la Bruxelles ministrul de externe german, Heiko Maas, relatează dpa.

‘Rezultatul alegerilor în Rusia ne-a surprins la fel de puţin ca şi circumstanţele sale’, a afirmat Maas, adăugând că rivalitatea politică nu a fost echitabilă în totalitate, în anumite privinţe. El a afirmat de asemenea că este ‘inacceptabil’ faptul că votul a avut loc şi în Crimeea.

Prin urmare, presupunem că Rusia va rămâne un partener dificil. Dar Rusia este, de asemenea, necesară atunci când vine vorba de soluţionarea conflictelor internaţionale’, a menţionat Maas la Bruxelles, unde participă la o reuniune a miniştrilor de externe din UE.

‘De aceea dorim să rămânem în dialog’, a adăugat ministrul. ‘Dar aşteptăm de asemenea contribuţii constructive din partea Rusiei – mai mult decât a fost cazul cel mai recent’, a spus el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.