X

Prima reacţie a Chinei după cele două Corei au anunţat convorbiri la nivel înalt

China salută acordul dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud de a organiza convorbiri la nivel înalt săptămâna viitoare, a declarat vineri, la Beijing, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, relatează dpa, potrivit agerpres.

‘Subliniem încă o dată faptul că, fiind un stat învecinat cu Peninsula Coreeană, China salută şi susţine acţiunile pozitive recente întreprinse de cele două Corei pentru a ameliora relaţiile bilaterale’, a menţionat purtătorul de cuvânt Geng Shuang.

Citeşte şi: Furtună hibernală pe Coasta de Est a SUA

‘Sperăm de asemenea că şi comunitatea internaţională va acorda sprijin, va lucra împreună pentru a găsi căi efective de diminuare a tensiunilor, îmbunătăţire a încrederii reciproce şi reluarea dialogului’ între cele două Corei, a mai spus el.

China cere tuturor părţilor să aibă rolul lor şi ‘să valorifice tendinţele pozitive’ din actuala situaţie din peninsulă pentru a soluţiona problemele prin dialog şi consultare, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Coreea de Nord a acceptat vineri propunerea sud-coreeană de discuţii marţea viitoare, a anunţat ministerul sud-coreean al Unificării, responsabil pentru relaţiile intercoreene. Coreea de Sud a propus marţi Phenianului discuţii la nivel înalt pe 9 ianuarie cu scopul de a îmbunătăţi relaţiile intercoreene, după mâna întinsă de liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, care a evocat o participare a ţării sale la Jocurile Olimpice de Iarnă 2018.

Tags: ChinaCoreea de NordCoreea de SudGeng Shuang
Categorii: Știrile zilei