X

Prima uzină de transport electric în Republica Moldova

Prima uzină de transport electric în Republica Moldova

În curând, țara noastră va avea prima sa uzină de producție a transportului electric. Anunțul a fost făcut de Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba.

Construcția fabricii va începe în toamnă, pe traseul Chișinău-Ungheni, în apropiere de comuna Trușeni. Producția de troleibuze și autobuze electrice este programată să înceapă în termen de un an, potrivit ziuadeazi.md.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

”Vești bune! Vom avea prima uzină de transport electric în Republica Moldova.Va fi construită din toamnă, pe traseul Chișinău-Ungheni, în apropiere de comuna Trușeni, și urmează să înceapă în cel mult un an producția locală de troleibuze și autobuze electrice”, a subliniat ministrul.

Compania care va construi uzina a dovedit deja că poate produce vehicule electrice de înaltă calitate. Un autobuz electric produs de această companie a fost testat cu succes la Bălți, demonstrând o autonomie de până la 70 de km și un timp de încărcare de doar 30 de minute. De asemenea, compania a livrat deja 17 troleibuze electrice la Bălți, iar alte cinci sunt în curs de livrare.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

 

Tags: AlaibaMoldovatransport
Economie