X

Prima veste de la fostul sergent american Alexander Drueke: a apărut într-un videoclip adresându-se mamei sale – VIDEO

Fostul sergent de armată Alexander Drueke, despre care se crede că a căzut în mâinile Rusiei după ce a dispărut în Ucraina în această lună, este în viaţă. Soldatul a ajuns în Ucraina ca să-i înveţe pe militarii ucraineni să folosească armele americane , informează mediafax.

Familia lui Alexander Drueke a anunţat că fostul soldat este în viață după ce au văzut un nou videoclip care circulă online şi în care se adresează mamei sale, Lois: „Mamă, vreau doar să ştii că sunt în viaţă şi că sper să ajung acasă cât mai curând”, spune el, exprimându-şi afecţiunea faţă de părinte şi faţă de câinele lor. Diesel, dar fără a dezvălui unde se află.

Citește și :  Washingtonul retrage un apropiat al preşedintelui venezuelean Maduro de pe lista neagră a Trezoreriei

Drueke, la fel ca alţi veterani americani, a plecat în Ucraina pentru a învăţa forţele acestei ţări cum să folosească armele americane, a spus familia.

Soldatul a apărut pe video în aceeaşi zi în care Russia Today, controlată de Kremlin, a raportat că el şi un alt american, fostul marine Andy Tai Huynh, s-au predat armatei ruse, după ce ar fi fost abandonaţi de comandanţi ucraineni.

Un al treilea veteran, fostul ofiţer de marina Grady Kurpasi, a fost dispărut în Ucraina din aprilie. Un al patrulea, Willy Joseph Cancel, a fost ucis în mai.

Administraţia americană susţine că nu ştie unde sunt cei 3 foşti militari dispăruţi, dar i-a sfătuit pe americani să nu meargă sau să rămână în Ucraina.

Citește și : Al treilea american este dat dispărut după ce a călătorit în Ucraina

Tags: Alexander DruekeAndy Tai Huynhkremlinucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina