X

Prima vizită a lui Donald Trump în Irlanda, prevăzută pentru luna noiembrie, a fost amânată

Prima vizită a preşedintelui american Donald Trump în Irlanda, care urma să aibă loc în luna noiembrie, a fost amânată ‘din motive legate de program’, a anunţat marţi seară un purtător de cuvânt al premierului irlandez Leo Varadkar, transmite Reuters, conform agerpres.

Anterior în cursul zilei de marţi, postul public de televiziune irlandez RTE şi cotidianul The Irish Independent au informat că Donald Trump şi-a anulat vizita în Irlanda planificată pentru luna noiembrie.

Citește și : New-yorkezii au adus un omagiu victimelor atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001 din Manhattan

În luna august, Casa Albă a anunţat că Trump va efectua în calitate de preşedinte o primă vizită în Irlanda, în cadrul unui turneu diplomatic care ar mai fi cuprins participarea la Paris, pe 11 noiembrie, la ceremoniile de marcare a 100 de ani de la semnarea armistiţiului care a pus capăt Primului Război Mondial.

Citește și : Palestinienii au reluat demersurile împotriva Israelului la CPI, în pofida deciziei Washingtonului de închidere a misiunii lor diplomatice

Mai multe organizaţii anunţaseră că vor protesta în timpul vizitei lui Donald Trump în Irlanda, unde liderul american ar fi urmat să viziteze capitala Dublin şi clubul său de golf din apropierea satului Doonbeg, de pe coasta de vest a insulei.

Tags: Donald TrumpirlandaLeo Varadkarnoiembrieparis
Categorii: Diaspora