X

Prima vizită oficială a unui preşedinte israelian în Emirate va avea loc la sfârşitul lui ianuarie

Preşedintele israelian Isaac Herzog se va deplasa la sfârşitul lui ianuarie în Emiratele Arabe Unite (EAU), pentru prima vizită oficială a unui şef de stat israelian în această ţară din Golf, care şi-a normalizat în 2020 relaţiile cu Israelul, informează marţi AFP, potrivit agerpres

Preşedinţia israeliană a anunţat marţi seara, într-un comunicat, că Isaac Herzog şi soţia sa Michal vor efectua o vizită la Dubai în perioada 30-31 ianuarie, la invitaţia prinţului moştenitor de la Abu Dhabi, Mohammed bin Zayed, care conduce de facto Emiratele.

Citește și : Planurile Rusiei și Chinei pentru o nouă ordine mondială

Premierul israelian Naftali Bennett a efectuat o primă vizită oficială în această ţară în decembrie.

“Avem privilegiul de a scrie Istoria, efectuând această primă vizită a unui preşedinte israelian în Emiratele Arabe Unite. Această importantă vizită intervine în condiţiile în care naţiunile israeliană şi a Emiratelor acţionează pentru a pune bazele unui viitor comun”, afirmă Herzog în acest comunicat.

În timpul vizitei, preşedintele israelian va avea o întrevedere cu Mohammed bin Zayed, precum şi cu alţi lideri ai EAU şi reprezentanţi ai comunităţii evreieşti locale.

Citește și : Putin ‘tatonează’ terenul în Cuba

Pe 15 septembrie 2020, EAU şi Bahreinul au devenit primele ţări arabe din Golf care şi-au normalizat public relaţiile cu Israelul, cu medierea lui Donald Trump, pe atunci preşedintele SUA.

Aceste “acorduri Abraham” au dus de asemenea la pacte similare cu Marocul şi cu Sudanul. Acestea au fost semnate de fostul premier israelian Benjamin Netanyahu şi aprobate de actuala coaliţie aflată la putere în Israel, pe atunci în opoziţie.

Tags: Abu DhabiEAUIsaac HerzogisraelMohammed bin Zayed
Categorii: Sinteze