Primăria Chișinău anunță lucrări de reabilitare a carosabilului în mai multe sectoare ale Capitalei

Publicat:

Primăria Chișinău anunță lucrări de reabilitare a carosabilului în mai multe sectoare ale Capitalei

Primăria municipiului Chișinău informează despre lucrările de reabilitare a carosabilului în mai multe sectoare ale Capitalei.

Potrivit Primăriei Chișinău, în prezent, se desfășoară lucrări de frezare a asfaltului pe mai multe segmente ale carosabilului pe strada Alba Iulia din sectorul Buiucani al Capitalei, potrivit unica.md.


Citește și: Mai marii Europei s-au înţeles: Ursula von der Leyen rămâne şefa Comisiei Europene

De asemenea, sunt ridicate la cotă fântânile de canalizare și receptorii de captare a apei pluviale. Următorul pas în legătură cu această stradă va fi aplicarea stratului de protecție slurry seal, asigurând astfel o infrastructură rutieră mai durabilă și sigură pentru locuitori.

Totodată, Primăria informează că, continuă lucrările de amenajare a locurilor de parcare pe strada Nicolae Milescu Spătaru în perimetrul străzilor Ginta Latină – Prof. Ion Dumeniuc, din sectorul Ciocana. De menționat că, aici, la final va fi instalat sistemul de iluminat și mobilier urban.

Iar în sectorul Râșcani al Capitalei au loc lucrări de reparație a carosabilului pe bulevardul Moscova. Anterior, în această zonă au fost reparate și trotuarele pe ambele sensuri de deplasare și amenajat spațiul verde și locuri publice de parcare.

Citește și: Rusia interzice trei posturi TV din România

Lucrările de reabilitare a carosabilului pe strada Korolenko sunt, la fel, în plină desfășurare, de către Î.M. Regia „Exdrupo”. Până acum, drumarii au frezat betonul asfaltic și au aplicat stratul de egalizare. În prezent, se lucrează la crearea sistemului de scurgere cu montarea receptorilor de captare a apelor pluviale, ridicarea la cotă a fântânilor de canalizare, îndreptarea profilului, iar următorul pas va fi aplicarea stratului de uzură, asigurând astfel o suprafață rutieră durabilă și de calitate.

De menționat că, anterior, pe strada Korolenko au fost reabilitate trotuarele pe ambele părți ale străzii, cu amenajarea unei parcări, amenajarea zonelor verzi și schimbarea corpurilor de iluminat public stradal.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina anunţă desfiinţarea unui grup subversiv ce intenţiona să preia controlul asupra clădirii Parlamentului

Ucraina anunţă desfiinţarea unui grup subversiv ce intenţiona să preia controlul asupra clădirii Parlamentului Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat luni destructurarea unui...

Avertizare de călătorie în Turcia și Grecia

Avertizare de călătorie în Turcia și Grecia Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii Republicii Moldova care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în...

A văzut lumina zilei în ambulanță

A văzut lumina zilei în ambulanță A văzut lumina zilei în ambulanță. Două echipe de asistență medicală urgentă au devenit martori la cel mai...

Președinta Sandu a participat la evenimentul dedicat Zilei profesionale a funcționarului fiscal

Președinta Sandu a participat la evenimentul dedicat Zilei profesionale a funcționarului fiscal Astăzi, la 34 de ani de la fondarea Serviciului Fiscal de Stat (SFS)...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.