X

Primăria Chişinăului a achiziționat în patru ani 184 de autobuze și 132 de troleibuze

Primăria Chişinăului a achiziționat în patru ani 184 de autobuze și 132 de troleibuze

Din anul 2020 și până în prezent, municipalitatea a deschis șapte rute noi și a relansat o linie de autobuz în suburbii. Tot în această perioadă a fost inaugurată o rută nouă de troleibuz în suburbii. Tot în această perioadă au fost achiziționate 184 de autobuze și 132 de troleibuze, ceea ce a permis înnoirea totală a flotei Parcului Urban de Autobuze și modernizarea parcurilor Regiei Transport Electric Chișinău, transmite IPN.

„Primăria municipiului Chișinău are permanent pe agenda sa de lucru identificarea de soluții pentru îmbunătățirea calității serviciilor de transport public, pentru deschiderea rutelor noi, atât în raza orașului, cât și în suburbii”, se menționează într-un comunicat de presă al municipalității.

Citeşte şi: Hotel PRĂBUŞIT în Germania: Există mai multe persoane prinse sub dărâmături! – Stiripesurse.md

În prezent, din cele 33 de rute municipale de autobuz, 26 sunt pe itinerarele suburbane. Șase linii de troleibuz fac legătură cu suburbiile: Trușeni, Durlești, Bubuieci și Stăuceni, iar o altă rută – cu orașul Ialoveni.

Primăria Chişinăului a achiziționat în patru ani 184 de autobuze și 132 de troleibuze

Autoritățile municipale dau asigurări că unitățile de transport achiziționate corespund standardelor de calitate, fiind dotate inclusiv cu sistem de aer condiționat, podea joasă cu platformă retractabilă, pentru a asigura o deplasare confortabilă pentru toți călătorii.

Achiziția unităților de transport a permis, de asemenea, extinderea și suplimentarea liniilor publice municipale. Totodată, pentru a asigura o conexiune și mai extinsă a suburbiilor cu orașul Chișinău, la solicitarea administrațiilor locale și a populației, serviciile municipale de resort testează rute noi de transport. În paralel, sunt modernizate și stațiile de așteptare.

Au fost introduse aplicații digitale pentru plata călătoriei și pentru obținerea de informații actualizate despre rute în timp real, localizarea stațiilor apropiate, timpul de sosire a mijloacelor de transport în stație, dar și benzi dedicate pe arterele principale ale capitalei.

„Fluxul de călători este în continuă creștere. Pentru a acoperi sută la sută necesitățile serviciului public de transportare a călătorilor, în prezent este nevoie de 700 de unități de transport care să activeze pe linii. Primăria Chișinău monitorizează în permanență fluxul de călători și intervine în funcție de stringență și posibilități”, se mai arată în comunicat.

Tags: autobuzechisinautroleibuze
Social