Primăria din New York interzice publicitatea la alcool pe proprietăţile sale

Publicat:

Primăria din New York City a interzis publicitatea la alcool pe proprietăţile sale, din cauza riscurilor pentru sănătate ale consumului excesiv, potrivit unui articol AP, preluat de MarketWatch, potrivit News.ro .

Acest ordin care interzice reclamele la alcool pe proprietăţile primăriei reafirmă angajamentul nostru pentru preţuirea şi protejarea sănătăţii new-yorkezilor”, a declarat marţi primarul democrat Bill de Blasio.


Citește și : Maduro neagă zvonurile că ar fi plănuit să fugă în Cuba

Interdicţia, care intră în vigoare imediat, se aplică staţiilor de autobuze, standurilor de presă, chioşcurilor Wi-Fi şi chioşcurilor de reciclare. Spaţiile care au permisiunea să vândă alcool, cum ar fi restaurantele, stadioanele şi sălile de concerte, sunt exceptate de la această măsură.

Reclamele actuale vor fi permise până la expirarea contractelor.

Oficialii oraşului au citat studii care arată că expunerea la reclamele pentru alcool îi poate face pe oameni să bea mai mult.

”În New York City, vedem prea multe decese provocate de alcool. Ştim că expunerea la publicitatea pentru alcool poate duce la un consum mai mare, mai des, comportament care poate fi dăunător sau chiar fatal. Interzicerea de astăzi a reclamelor pentru alcool pe proprietăţile oraşului va ajuta la protejarea comunităţilor de povara publicităţii dăunătoare pentru alcool”, a declarat comisarul pentru Sănătate, Dr. Oxiris Barbot.

Viceprimarul însărcinat cu serviciile de sănătate şi sociale, Dr. Herminia Palacio, a spus că publicitatea poate influenţa cât de mult beau oamenii şi cât de tineri sunt când încep să bea.

”Acest ordin executiv acoperă o lacună legislativă şi reafirmă angajamentul acestei administraţii de a susţine politici care promovează preţuirea sănătăţii şi crearea unor comunităţi mai sănătoase”, a spus Palacio.

Consiliul Băuturilor Spirtuoase a apreciat că interdicţia este ”greşită şi nesusţinută de cercetări ştiinţifice”, iar vicepreşedintele grupului, Jay Hibbard, a spus că cercetarea este clară, părinţii şi alţi adulţi sunt factori cu o influenţă mai mare în decizia tinerilor de a bea sau nu alcool şi nu publicitatea.

Potrivit departamentului pentru sănătate al oraşului, în 2016 au avut loc peste 110.000 de vizite la unităţile de primiri urgenţe din New York City din cauza alcoolului. În acel an, aproape 2.000 de new-yorkezi au murit din cauze asociate alcoolului, între care boli ale ficatului şi accidente rutiere.

Citește și : Mogherini: UE îndeamnă la ‘cea mai mare reţinere’ în Venezuela

În ianuarie 2018, a intrat în vigoare o interdicţie a Autorităţii Metropolitare pentru Transporturi privind consumul de băuturi alcoolice în toate autobuzele, trenurile de metrou, precum şi în staţii.

Şi alte oraşe americane au luat măsuri pentru interzicerea publicităţii pentru alcool pe proprietăţile primăriilor, între acestea aflându-se Philadelphia, San Francisco şi Los Angeles.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

SAGA festival începe vineri. Program, reguli de acces, bilete, harta evenimentului

SAGA festival începe vineri. Program, reguli de acces, bilete, harta evenimentului SAGA festiva se va desfăşura de vineri până duminică, la Romaero. Harta festivalului, care...

Pompierii din România vor merge și în această vară în Grecia pentru a combate incendiile de vegetație

Pompierii din România vor merge și în această vară în Grecia pentru a combate incendiile de vegetație Grecia își întărește echipele de pompieri în această...

Putin se va întâlni la summitul OSC din Kazahstan cu Xi, Erdogan şi alţi lideri

Putin se va întâlni la summitul OSC din Kazahstan cu Xi, Erdogan şi alţi lideri Preşedintele rus Vladimir Putin se va întâlni miercuri la Astana...

Tauber va fi apărată în dosarul privind finanţarea ilegală a fostului Partid Șor de un singur avocat

Tauber va fi apărată în dosarul privind finanţarea ilegală a fostului Partid Șor de un singur avocat Marina Tauber va fi apărată în dosarul privind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.