X

Primăria Iași se delimitează de Ion Ceban: „NU l-am invitat noi!”

Primăria Iași se delimitează de Ion Ceban: „NU l-am invitat noi!”

Primăria Iași neagă că l-a invitat pe primarul capitalei, Ion Ceban, la ceremonia de omagiere a poetului Grigore Vieru, organizată, în ajun, în parcul Copou din Iași, România. Declarația a fost făcută de reprezentanții municipiului pentru presa locală, după ce Ceban a anunțat pe pagina personală de Facebook, că a participat la eveniment „la invitația primarului municipiului Iași, Mihai Chirică”.

Citeşte şi: Biden este mai “previzibil” pentru Moscova decât Trump – Stiripesurse.md

În ciuda anunțului făcut de primarul municipiului Chișinău și a transcrierii greșite, de către acesta, a numelui primarului municipiului Iași, Primăria Iași a transmis că Ion Ceban a participat la invitația Casei de Cultură „Mihai Ursachi” și a Asociației Culturale „Feed Back”, scrie Ziarul de Iași.

„A fost invitat de Asociația „Feed Back”. Participarea domnului Ion Ceban a ținut strict de faptul că el reprezintă municipiul Chișinău în calitate de primar, la un eveniment strict cultural, legat de Grigore Vieru, un poet care s-a născut în Republica Moldova. Nu a avut nicio conotație politică”, a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei municipiului Iași, Sebastian Buraga, pentru sursa citată.

Primăria Iași se delimitează de Ion Ceban: „NU l-am invitat noi!”

„Noi am luat în vedere numai calitatea lui de primar într-o localitate în care s-a remarcat Grigore Vieru. Partea de politic nu ne-a interesat. El a venit la invitația noastră”, a declarat, la rândul său, directorul Casei de Cultură „Mihai Ursachi”, Adi Cristi.

Amintim că edilul de Chișinău a întreprins o vizită oficială în România, pe 14 februarie. Ceban a anunțat că participă, alături de colegi din Primărie, la invitația primarului de Iași, Mihai Chirica, la evenimentul de comemorare a marelui poet basarabean Grigore Vieru.

„Îi mulțumesc primarului mun. Iași pentru invitație, dar și pentru sprijinul acordat Chișinăului de-a lungul anilor. Iași și Chișinău sunt orașe înfrățite și avem foarte multe activități pe care le realizăm în comun”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.
Politică