X

Primarul capitalei sud-coreene a fost găsit mort

Primarul capitalei sud-coreene Seul, Park Won Soon, a fost găsit mort, a relatat agenţia de ştiri Yonhap din Coreea de Sud, preluată de DPA şi Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit poliţiei, corpul său neînsufleţit a fost găsit în partea de nord a oraşului, în apropiere de locul unde fusese identificat ultima dată semnalul de la telefonul său mobil în cadrul unor operaţiuni de căutare de mai mult ore.

Citește și: Inundații catastrofale în China (VIDEO)! Autoritățile anunță cel puțin 14 morţi şi dispăruţi

El fusese dat dispărut anterior de fiica sa, potrivit căreia ultimele sale cuvinte semănau a mesaj de adio.

Primăria oraşului de 10 milioane de locuitori anunţase anterior că edilul-şef şi-a anulat întâlnirile pentru ziua de joi.

Potrivit Yonhap, fosta secretară a primarului ar fi depus recent o plângere penală la poliţie, susţinând că şeful său a agresat-o sexual.

Park Won Soon a fost reales de două ori, după ce a câştigat alegerile pentru primărie pentru prima dată în 2011 din poziţia de candidat independent, ulterior alăturându-se Partidului Democrat (liberal) al preşedintelui Moon Jae In.

El a lucrat înainte ca avocat al drepturilor omului şi a fost activ într-o organizaţie de apărare a drepturilor civice timp de mai mulţi ani.

Citește și: Premierul irakian promite SĂ RĂZBUNE moartea lui Hicham al-Hachémi

Ca primar al capitalei, Park Won Soon a fost unul dintre cei mai influenţi politicieni din ţară şi a jucat un rol important în eforturile de combatere a pandemiei de coronavirus.

El era văzut ca un potenţial candidat al liberalilor la alegerile prezidenţiale din 2022.

Tags: Coreea de SudmobilMoon Jae-inPark Won-Soonseul
Categorii: Știrile zilei