X

Primarul Ceban s-a consultat cu Maia Sandu. Cu ce impresii a ieșit

Primarul Ceban s-a consultat cu Maia Sandu. Cu ce impresii a ieșit

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, tot el – președintele MAN, a participat la consultările inițiate de președinta Maia Sandu în contextul referendumului care ar urma să fie organizat la toamnă odată cu alegerile prezidențiale.

Citește și: Achită mii de euro să fugă de război. Cinci ucraineni prinși la graniță

Potrivit lui Ceban, participanții la masa discuțiilor „au pus la îndoială” corectitudinea abordării guvernării PAS și au susținut organizarea referendumului privind integrarea europeană într-o altă zi, dar nu concomitent cu alegerile prezidențiale.

„MAN susține referendumul după metoda în care s-a organizat și în alte țări, fiind candidate pentru aderare la Uniunea Europeană. Dacă nu sunt ambiții politice, atunci de ce referendumul nu este organizat într-o altă zi decât cea aleasă pentru ziua alegerilor prezidențiale sau după finalizarea negocierilor, așa cum s-a organizat în alte țări candidate”, a menționat Ceban după consultările de la Președinție.

Precizăm că președinta Maia Sandu a convocat liderii de partide și societatea civilă la consultări în legătură cu referendumul privind integrarea europeană, care a fost inițiat de ea însăși și care ar urma să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din toamnă.

Tags: Consultari Ceban Sanduconsultari la PresedintieIon CebanMaia Sandureferendum national
Știrile zilei