Primarul Chișinăului: Se vrea fraudarea alegerilor

Publicat:

Se vrea fraudarea alegerilor în Capitală, cu orice preț. Aceasta este declarația primarului Capitalei, Ion Ceban, care a venit cu un mesaj pe pagina sa de Facebook. Asta după ce CEC a venit cu o reacție la acuzațiile expuse anterior de reprezentanții Primăriei Chișinău.

„După ce CEC a băgat capul ca struțul în nisip și tot CEC a răspuns astăzi și nimic nu e clar pentru nimeni, nici măcar pentru ei în acel cumul de cuvinte din Regulament, care nu se leagă între ele”, scrie Ion Ceban, potrivit Știri.md


Citește și : Diana Șoșoacă le-a cerut parlamentarilor moldoveni să voteze Unirea Moldovei cu România

 

Acesta a menționat că, într-o țară care se pretinde a fi democratică, cenzura este mai pronunțată ca niciodată.

„De această dată, CEC îmi arată din deget că aș fi semnat electronic niște documente, între orele 13:00 și 14:00, știind exact că sunt în funcție cu ore nenormate.

Și anunț că programul meu de lucru începe dimineața devreme pe la ora 04:00 și se încheie seara târziu, uneori și la 23:00, și îmi îndeplinesc conștiincios munca zilnică”, susține primarul Capitalei.

De asemenea, acesta afirmă în mesajul său că, conform legii, dreptul de aplicare a semnăturii electronice îl au și colegii săi.

„Dar vreau să întreb CEC, toți funcționarii PAS, membrii PAS care dețin funcții publice, chiar și candidații deja desemnați de la PAS, atunci când participă la evenimente organizate de partid, conferințe și activități peste hotare, în ce statut participă?

Mulți funcționari actuali mai cumulează și funcția de trolli când în orele de muncă stau pe rețelele de socializare, spre exemplu TikTok.

S-a autosesizat CEC în aceste cazuri și în multe altele care sunt trecute cu vederea?”, a mai adăugat primarul Chișinăului.

Potrivit lui Ceban, culmea „ipocriziei” este faptul că conducerea actuală organizează evenimente publice pe bani din bugetul statului și pe bani de partid, pentru a „promova la greu imaginea PAS”.

„Membrii și simpatizanții Partidului PAS au împânzit la greu și sunt la conducerea tuturor instituțiilor din stat, în justiție, CEC, Curtea Constituțională, ANI, CNA, SIS, CA, Cancelaria de stat și cele din teritoriu, dar și peste tot au pus mâna.

În concursurile mimate ajung doar membrii PAS, ultimul a fost la BNM”, scrie Ion Ceban.

Acesta a mai adăugat că primarii sunt obligați să participe în alegerile locale de la PAS, pentru că în caz contrar nu vor avea finanțări sau vor avea dosare penale.

„Țin o țară întreagă de proști! Toate acțiunile vor fi documentate și vom depune plângeri la CEC, dar și toate instituțiile abilitate.

Neapărat pe toate cazurile vom informa instituțiile și misiunile internaționale.

Cerem aceeași abordare, nu una la comanda politică. Este grav ce se întâmplă. Se vrea fraudarea alegerilor în Capitală, cu orice preț.

Astăzi spre seară vom prezenta noi dovezi”, a conchis primarul municipiului Chișinău.

Citește și : CEC-ul răspunde la criticile venite de la Primărie

Primăria Chișinău a acuzat Comisia Electorală Centrală că a elaborat un Regulament buclucaș și cu multe neclarități. Potrivit reprezentanților Primăriei, toate comunicatele, informațiile de interes public de la Primăria Capitalei, dar și de la celelalte 896 de primării din țară trebuie să fie consultate mai întâi cu CEC, apoi date spre publicare. Despre acest lucru a vorbit recent viceprimarul Chișinăului, Ilie Ceban.

Iar, după acuzațiile din partea Primăriei Chișinău, în legătură cu „Regulamentul buclucaș și cu multe neclarități”, reprezentanții Comisiei Electorale Centrale au venit cu mai multe precizări.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Terenul Stadionului Republican, vândut Statelor Unite ale Americii cu 18 milioane de euro

Terenul Stadionului Republican, vândut Statelor Unite ale Americii cu 18 milioane de euro Terenul Stadionului Republican va fi vândut Guvernului Statelor Unite ale Americii cu...

Parlamentul se întrunește în ședință plenară. Ce subiecte sunt pe ordinea de zi

Parlamentul se întrunește în ședință plenară. Ce subiecte sunt pe ordinea de zi Parlamentul se convoacă joi, 18 iulie în ședința plenară. Pe ordinea de...

Guvernul a aprobat modificările legislative ce vor asigura implementarea Programului ‘Prima Casă Plus’

Guvernul a aprobat modificările legislative ce vor asigura implementarea Programului 'Prima Casă Plus' Guvernul a aprobat, astăzi, modificările legislative ce vor asigura implementarea Programului de stat „Prima Casă...

Krasnoselski: Chișinăul nu dorește o escaladare a conflictului de pe Nistru

Krasnoselski: Chișinăul nu dorește o escaladare a conflictului de pe Nistru Chișinăul nu dorește o escaladare a conflictului de pe Nistru, dar Moldova în mod...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.